Enig. I fare for å gjenta meg fra andre diskusjoner her: Jeg leste som veldig ung mange bøker om norsk motstand under krigen. Med den kunnskap jeg dermed hadde tilegna meg, var det ganske utrolig å lese triologien Den blå sykklen som ca 20 åring. (Jeg er 58 år nu..)
Det er en lettvekter, men den skildrer veldig godt forholdene under Vichy-regjeringa og hvordan franskmennene angav hverandre til tyskerne. Det gjorde virkelig inntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg leste også "La bicyclette bleue" den gang den nettopp var kommet ut og var mye omtalt - også i Norge. Men det ble med den første boka i trilogien. Jeg husker det irriterte meg kraftig å lese slike usannsynligheter som at de samme personene på tilfeldig vis traff på hverandre om og om igjen. Men kanskje jeg burde jeg gi de to neste bøkene en ny sjanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste Den blå sykklen som veldig ung, for MANGE år siden. Det er nok langt fra STOR litteratur, men det som fengslet meg da jeg leste den var den kunnskap jeg fikk om hvordan franskmennene behandlet hverandre under andre verdenskrig. Jeg mener å huske at de 2 siste bøkene var dårligst.
Forfatteren ble tiltalt - og jeg mener dømt - for plagiat av Tatt av vinden. (Modig, vakker jente som elsker en hun ikke kan få, møter tøff, sjarmerende mann som ingen vet hvilken side han står på.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreHarald KLogikaKirsten LundBjørg RistvedtDemeterHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikte