Først av alt, jeg har lagt inn mange omslagsbilder, så jeg kan det meste av prosessen.

Men jeg har fått en bedre skanner, og lurer på hvordan jeg forminsker bildene, og allikevel beholder mest mulig skarphet.

Noen som kan gi litt informasjon, sånn at omslagsbildene blir av best mulig kvalitet?

Jeg forstår at spørsmålet sikkert lyder veldig vagt, men jeg ikke nok kunnskaper til å stille mer presise spørsmål.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Takk til dere som forsøkte å hjelpe. Jeg har funnet det jeg søkte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er som de andre her ikke helt sikker på hva du spør om. På min skanner kan jeg velge kvalitet når jeg skanner, både i forhold til type kilde som blir skannet og nøyaktighet. Er det det du er ute etter? Når bildene blir forminsket vil jeg tro at en høykvalitets-skanning likevel blir bedre enn en lavkvalitets-skanning. Regner med at du finner noe om dette i manualen din, hvis det er dette det dreier seg om da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan bruke programmet Paint som følger PC. Her kan du også minske størrelse. Velge type bilder du vil lagre. Selv har jeg hentet mange bokomslag på nettet, foruten å bruke fotoapparat og da må jeg redigere bildene i programmet Paint.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden du spør så regner jeg med at du ikke har Photoshop. Men du har kanskje Paint? Om du bruker Windows følger Paint med, tror jeg, men jeg kan ta feil for jeg har egentlig aldri reflektert over det. Du kan åpne bildene du har i fotogalleriet i Paint ved å venstreklikke på bildet du vil åpne og så velge "åpne i" i menyen som kommer frem. Da får du opp flere alternativer, blant annet Paint, om du har det.

Jeg bruker ikke bildebehandlingsprogram til noe annet enn de forsidene jeg scanner, så jeg har aldri brydd meg med å skaffe noe mer avansert, men Paint funker til dette formålet synes jeg. Du kan se i min boksamling om du vil, jeg har forminsket alle forsidene jeg har scannet i Paint, og jeg synes ikke selv de er uskarpe. Men så er jeg ikke så nøye på det heller, du er kanskje mer pirkete på dette enn jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke om Photoshop hadde gjort meg klokere, Solveig. Det er kvalitetsforskjell på omslagsbildene her inne, og jeg lurer på hva som skaper den forskjellen.

Skanneren selvfølgelig, men hvis skanneren er god nok, hvordan får jeg overført det til omslagsbildet.

En skanning, JPEG/TIFF av et omslagsbilde kan være over 4 MG ut, og så skal bildet forminskes til 1 MG eller under, som skal fordeles på piksler, vannrett x loddrett.

Bedre tror jeg ikke jeg greier å forklare det.

Vanligvis pleier jeg å prøve meg frem, men her føler jeg at det blir vel mange muligheter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan forminske bilder i Paint, om du har dette programmet. Og om du har en helt vanlig PC tror jeg det skal mye til at du ikke har det. Når jeg scanner så blir også bildene veldig store, og da åpner jeg dem i Paint, krymper dem så mye jeg vil, og lagrer dem i fotogalleriet, for så å laste dem opp. Jeg tipper faktisk at forskjellene i kvalitet her inne i hovedsak kommer av kvaliteten på den scanneren som er brukt.

Jeg har også hentet bilder fra andre steder på nettet, og de er det ikke alltid så god kvalitet på, men de får være midlertidige. Men, om du ser på bildet jeg har scannet til min utgave av Kilden, for eksempel, det er forminsket i Paint. Og jeg synes i alle fall ikke det har dårlig kvalitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lagt inn mange omslagsbilder, 176 pr. idag, og jeg har brukt paint. Det er ikke der spørsmålet mitt ligger.

Jeg kan tydeligvis ikke forklare det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da forstår jeg nok ikke hva du er ute etter nei, beklager. Jeg skulle gjerne hjelpe deg om jeg forsto eller kunne. Det kan like gjerne være mine kunnskaper som kommer til kort her. Jeg oppfattet det som at du var ute etter et program som kan forminske bilder.

Jeg vet det finnes ulike bildebehandlingsprogrammer man kan laste ned gratis, men jeg vet ikke navnet på dem. Kanskje noen andre kan foreslå et sant program.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for at du prøvde, Solveig, men som jeg skrev i den første setningen, så har jeg lagt inn mange omslagsbilder.

Jeg har fått en ny skanner, og tenker at jeg kan gjøre det bedre enn før. Det er motivet bak innlegget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan jeg spørre hvorfor du ikke vil bruke Paint lenger, når du har gjort det før? Synes du bildene blir uklare med dette programmet? Det er mulig du må drive litt voksenopplæring her, for jeg gidder ikke engang redigere mine egne feriebilder, sånt betyr ikke noe for meg. Ikke at det er galt å bry seg om sånt, altså, men jeg lurer bare på om du ser svakheter som jeg ikke legger merke til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin Eftevand