Skal vi være enige om at sommer'n er over? Legger vi godviljen til, kan vi kanskje kalle det sensommer idet vi skriver den 1. september. Men akk, det er kjølig i luften og det høljer ned annenhver dag, cats & dogs, ihvertfall her jeg bor. Men vi hadde da noen fine dager i sommer, hadde vi ikke? Og hva leste vi ? Fortell meg nå hvilken bok det var du valgte som sommer-lektyre, og som var så bra at du anbefaler oss å lese den ! Jeg har allerede anbefalt 'Døde hvite menn' av Johan Hakelius, og det er den jeg vil huske som årets gode sommer-bok. Hva anbefaler du ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Nå på tampen av sommersesongen har jeg lest " Det jeg elsket" av Siri Hustvedt, en meget god bok synes jeg. An andre jeg har lest i sommer Er "Barnepiken" og "Til Musikken" av Ketil Bjørnstad det jeg vil anbefale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale 2 av mine sommerbøker.
"Hokus Pokus" av Kurt Vonnegut. I boka skriver han om en Vietnam-veteran som tenker over livet sitt mens han sitter i fengsel. En bra historie og godt beskrevne handlinger.

"Ny jord" av Ivan Turgenjev. Han skriver om studenter som skal spre propaganda blandt folk i Russland på 1870 tallet. En god bok som er basert på virkelige hendelser.

Siden det er sol og sommer der jeg er nå ( i Guy de Maupassant-land) leser jeg bl.a. "Det røde rommet" av August Strindberg. Den lover bra, så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sommerboken av Tove Jansson var en flott sommeropplevelse. Litt melankolsk, litt morsom og litt til ettertanke. Hun kan kunsten å formidle det store i det lille.

John Steinbecks Dagdrivergjengen og Alle tiders torsdag er stor fortellerkunst hvor du blir tatt med inn i en svært uvanlig hverdag med spesielle personligheter og mange elleville historier. Disse bøkene koste jeg meg skikkelig med i sommer!

Og så må jeg ta med Fortell Zorbas, fortell av Nikos Kazantzakis. Det er en underfundig bok med mye humor. Den passet perfekt å lese på ei strand i Hellas i sommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler Murakami sin drømmende A Wild Sheep Chase og T. C. Boyle sin morsomme Budding Prospects.

Holder på sommeren litt til, jeg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som om ingenting av Katarina Von Bredow og Bli hvis du kan, Reis hvis du må av Helga Flatland. Fantastisk, fantastisk bøker<3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sensommerboka mi i år må være "Life" av Keith Richards. Den var uventet engasjerende! Jeg har aldri vært noen særlig Stones-fan, og skjønte hvorfor når han beskrev hvordan de egentlig spilte blues... Og det vet jeg jo at jeg synes er litt kjedelig, holder med en sang av gangen, liksom. Men boka! - Overraskende lite om bandkollegene, kommer tydelig fram hvem han liker og ikke liker - lange partier om musikk, ting som går over mitt hode - anekdoter og beskrivelser av jetsetliv og dopavhengighet - fascinerende, synes jeg. Han er nok litt selvforelsket, men samtidig får man et inntrykk av ham - både gjennom hans egne påstander om seg selv, og det som framgår av teksten ellers - som ikke er udelt positivt. For eksempel er han ganske ondskapsfull mot Mick Jagger og Bill Wyman, og det er jo et under at han i det hele tatt har fått barna sine til å stille opp på familiebilde...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil nok si meg enig i at sommeren er over nå. Har lest en god del bøker i sommer, noen kommer nok til å bli husket lenger enn andre. Har begynt å bli kjent med Dickens, noe jeg gleder meg til å fortsette med utover høsten.

Den boka jeg husker aller best fra i sommer må allikevel bli Shantaram.

Den er basert på livet til forfatteren og handlingen foregår i India. Han rømmer fra en 20 års fengselsdom i Australia og skaper seg ett nytt liv. Det er en murstein på 900 sider, men vel verdt å ta seg tid til allikevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj da, jeg har lest ganske så mange bøker i sommer, i sol og masse regn...men jeg kan trekke frem noen som traff meg helt spesielt. Nikolaj Frobenius's Latours katalog, en bisarr historie om en kar som ikke faller helt inn under normen "vanlig". Han er, vil jeg si syklig opptatt av menneskets indre og vil finne ut hvor i hjernen smertesenteret sitter, da han ikke har evnen til å føle smerte selv. Dette fører han opp i utallige merklige og groteske situasjoner, bla blir han lakei for den mer kjente Marquis DeSade.

En annen bok som på merklig vis blandet seg inn i mitt eget liv i sommer var Kate Mortons Den glemte hagen, der hovedpersonen er på jakt etter røtter og ukjent opphav. Denne leste jeg da jeg en dag fikk en tlf fra en til nå ukjent slektning. Så den boken føler jeg mye for.

Kan også nevne Jon Michelets Havets velde. En fabelaktig god bok om skipbrudne, krigsseilere og havets ja det må bli velde.

Ellers så har jeg lest en hel del krimbøker som jo ligger mitt hjerte nærmeste. I det store og hele har jeg vært veldig flink i sommer og utvidet med mer skjønnlitterære bøker og er i grunn fornøyd med det.

Her er det idag fortsatt "sommer" med høstfarger, men over helga kommer regnet...igjen. I år har en ikke behøvd å dra på stranda for å bli bløt, det har man fint blitt hjemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Karina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård Støre