Med tanke på tittelen skulle man nesten trodd at dette er en selvhjelpsbok, men Genene, din indre guru er først og fremst et populærvitenskaplig verk om hvordan genene påvirker atferd.

Jeg reagerer på Grindes forsvar for religion, og mener at han godt kunne kuttet ut utsagn som dette: Spør vi genene er formålet med tilværelsen en evig eksistens i flest mulig kopier. Hvis du ønsker en mening som tilfredsstiller dine personlige behov, så spør heller en flink prest. Han bør kunne servere et mer hensiktsmessig svar. Men likevel - alt i alt er dette en helt grei innføring om genenes påvirkningskraft, og jeg liker kapittelet om "politisk biologi" veldig godt.

Problemet med boken er at den spenner for bredt, og at pinlige feit har sneket seg inn i teksten. Grinde skriver blant annet at planter og andre organismer ikke formerer seg ved kloning. Sannheten er at det finnes flere planter som gjør nettopp dette, og det er sløvt av en biolog å anta at det ikke er tilfellet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineStig THilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald KRuneFride LindsethVidar RingstrømPiippokattaCathrine PedersenBjørg Marit TinholtRisRosOgKlaging