Har ikke lest bøkene du nevner, så kan ikke egentlig sammenligne dem med andre, men tror Kate Mortons bøker er litt i samme sjanger. De er ganske lettleste, og medrivende. Lykke til!
Viser 14 svar.
Jeg har ikke lest noe av Kate Morton, men jeg har ikke noe imot prøve. Gjør ingenting om det ikke er i samme sjanger, tar imot alle forslag:)
Kanskje jeg prøver meg på Kate Morton en gang?
Skal ikke se bort ifra det :D
:O)
Er Kate Morton i samme sjanger som Barnepiken? Ikke at jeg har lest Morton, men jeg har et litt annet inntrykk. Hvis du Karina liker sørstatslitteratur tror jeg Strindins forslag om Monk Kidd var bra. Bienes hemmelige liv, synes jeg var en god bok. Vet hun har skrevet flere, men de har vel ikke blitt like godt mottatt. Ellers liker jeg veldig godt bøker fra sørstatene selv, men hukommelsen min er elendig. Skal pøve å komme på noen.
Ja, sørstatslitteratur liker jeg kjempegodt! Skal prøve meg på bienes hemmelige liv. Gleder meg til flere tips ;)
:O)
Hvis du liker sørstadslitteratur vil jeg anbefale "Fargen bortenfor" (the color purple på originalspråket) av Alice Walker. Fantastisk bok. Men skrevet i jeg-person av en kvinne med lite skolegang, og derfor er språket gramatisk veldig "feil", dvs skrevet mer på dialekten hun snakker framfor riktig grammatikk. Uansett er det en av mine favorittbøker og -filmer. Boka "om mus og menn" av John Steinbeck er også veldig fin, og i lignende sjanger. Satt til sørstadene på 30-tallet. Boka er kort, og med enkelt språk - og veldig god.
Takk for mange gode bøker å velge mellom:)
:O)
Eg vil anbefale deg "En øy i havet" av Annika Thor.Hvis du er interessert i 2.verdenskrig, er dette noko for deg. Det er ein serie så hvis du likar boka finnes det tre fortsettelsesbøker. Alle om den same jenta. Dette er bøker både for ungdom og vaksne, og dei gjorde sterkt inntrykk på meg (som er godt vaksen) Lykke til!
Da MÅ du lese "Drep ikke en sangfugl" av Harper Lee! Den handler om rasediskriminering og rettsvesen i en amerikansk småby på 1930-tallet, med et søskenpar og en klok far i hovedrollene. Den har fått mye god omtale her på Bokelskere, - du kan søke den opp og se:)
Ja ja, slutter meg helhjertet til denne! "Drep ikke en sangfugl" er glimrende...
Som du ser skreiv jeg at jeg tror de er litt i samme sjanger. Med det mener jeg at jeg tror det finnes visse likhetstrekk og at det derfor ikke er helt usannsynlig å tenke at om man liker den ene, liker man også den andre.
Nei....Morton er ikke i samme sjanger som "Barnepiken", Morton er mer ukebladsroman.
Jeg er enig i at Morton og Stockett er litt samme sjanger. Ville forøvrig aldri funnet på å bruke begrepet "ukebladsroman" om bøkene til noen av de to forfatterene.
Så rart, jeg syntes de bøkene var ganske forskjellige. Har lest bok nr 1 og 3 av Morton. "Tilbake til Riverton" likte jeg forsåvidt, selv om den var irriterende på slutten, men "The distant hours" var bare utrolig treg, tunglest og overlesset....syntes jeg, da, jeg vet at mange slukte den! :) Smaken er forskjellig. Disse minnet meg om føljetongene i ukebladene da jeg var tenåring, dvs for tredve år siden....(huff! som tida flyr!) "The help" /Barnepiken virket mer "seriøs", dvs skrevet med tanke på mer enn ren underholdning. Men den var også grei, ikke noen yndlingsbok... Interessant at du synes de er samme sjanger. Hm... JEg vet ikke helt hva jeg mener med ukebladsroman heller, dvs - jeg vet jo ikke noe om hvordan ukebladsromanene har utviklet seg siden tidlig åttitall, så betegnelsen er ganske upresis!
Ja, det var det jeg trodde også. Barnepiken vil jeg betegne som en god bok, og jeg så ikke noe til klisjeene man vanligvis finner i "ukebladsromaner". Jeg leste den på engelsk, The Help, hvordan den er på norsk vet jeg ikke. I den engelske originalen hørte man forskjell på de ulike stemmene, og alt var veldig levende fortalt. Tidskoloritten var også veldig overbevisende.
På norsk er det også forskjell på hvem som pratet. Hushjelpene pratet sånn med a på slutten av ord"a", også litt breiere enn de hvite frunene, som pratet pent:)
:O)