Hvis du skulle anbefale kun 1 av Hamsuns bøker, hvilken ville det bli? Syns du han er lett eller tung å lese?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Mysterier er også min favoritt, men vi må ikke glemme Sult. Forfattere som tilhører en annen tid vil selvsagt ha et annet språk. Jeg opplever det mer som en omstilling enn at det er tungt eller vanskelig å få til. Fosse, Tiller og Fløgstad skriver et moderne språk, men fordi de skriver på nynorsk innebærer det også en omstilling når vi leser dem. Det samme gjelder å lese Jette Kaarsbøl på hennes originalspråk. Jeg ser det ikke som noe tyngre å lese disse moderne forfatterne enn å lese Hamsun. Eller Falkberget for den sakens skyld. Kun litt uvant i starten, noe som krever en smule tålmodighet. Men det at det tar litt lengre tid å lese en bok, er jo bare positivt, eller hva?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det ser ut som Mysterier og Markens grøde er de to mest anbefalte her av Hamsun. Det er litt overraskende at ingen syns han er tung å lese. Jeg syns det kan være litt tungt å lese sånt gammelt språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig. Leste Mysterier som første og foreløpig eneste Hamsun so far. Det jeg har funnet ut etter å ha tenkt meg om en stund er følgende: Det gamle språket er en del av Hamsuns greie, de underfundig uttalelsene, skildringer og for- lengst- utgåtte ord og begreper som kan fengsle enhver leser. Jeg slet og slet, men kom meg gjennom. I dag er jeg glad for det. Romanen sitter dypt i minnet, i motsetning til mye annet jeg leser, fordi det er så enkelt. Hamsuns Mysterier og Nagel har for alltid fått en plass i "hjertet" mitt og jeg tenker tilbake på det med et smil om munnen. Må innrømmes at det har vært en modningsprosess.

Tror nok jeg skal forsøke meg på en til når mørket kommer sigende utover høsten... Men lett var det altså ikke..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da bør du lese "Pan"!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får se. Har et snev av lesevegring for tiden og håper det snart går over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er i gang med Sult for tredje gang. Første gang jeg leste den var da jeg gikk på videregående tror jeg. Jeg husker at jeg likte den godt og leste ikke bare fysisk mangel på mat inn i den, men en sult etter noe mer, ung og ambisiøs som jeg var. Andre gangs lesing var en kjølig og distansert analyse ut fra et bestemt teoretisk begrepssett i forbindelse med studier og med blikk på romanens betydning litteraturhistorisk sett.

Nå leser jeg den med innvollene og kjenner at det er denne gangen den virkelig griper meg med sine utallige tanker og følelser og sider og aspekter, og likevel, den fjerde gangen jeg leser den kommer jeg nok til å finne enda mer...

Pan ville jeg kanskje anbefalt til unge førstegangslesere av Hamsun. Og nei, jeg synes ikke Hamsun er tung å lese, men man må ta seg tid til å være oppmerksom på det fantastiske språket hans.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hamsun er vår fremste romanforfatter gjennom tidene. Ingen over, ingen ved siden. Så det er vanskelig å velge én bok. Men jeg liker allikevel best hans tidlige romaner. Jeg velger 'Mysterier'. Den er lettlest, veldig intens og kan med fordel leses flere ganger. Du vil overraskende nok finne noe nytt ved både 2. og 3. gangs gjennomlesning. Hovedpersonen Johan Nilsen Nagel er en av verdenslitteraturens merkeligste og mest fascinerende skikkelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Markens grøde! Den er, etter min mening, ikke en tung bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Pan" er et mesterverk, men jeg anbefaler "Mysterier", mest på grunn av den helt spesielle hovedpersonen.

Og Hamsuns bøker er ikke tunglest.
I tillegg til underholdning gir de en estetisk og litterær opplevelse, både pga. språk, stil, karaktertegning og miljøskildring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Markens grøde. Jeg synes ikke Hamsun er tunglest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Landstrykere eller Markens grøde. Hamsun er ikke tunglest, men les sakte likevel, ellers går du glipp av alle de små språklige finurlighetene!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg liker kjempegodt Mysterier, og har skrevet en anmeldelse av boka her inne:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Markens grøde! Likte den veldig godt da jeg leste den. Akkurat nå prøver jeg å tvinge meg gjennom Børn av tiden, kvalitetsmessig noe helt annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Landstrykere. Hamsun er ikke tung å lese. Men mange av setningene må leses mange ganger fordi de er så fine, så det hender det går sakte av den grunn :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilKaramasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad Wøien