Dette er den ene boka av Dickens jeg i det minste har hørt om og kjente til, gledet meg derfor til å lese den. Jeg kjenner igjen skrivestilen (satire og ironi som du nevner) og hans flotte personskildringer, men bortsett fra det så er den helt ulik. Det er forfriskende å lese 2 så forskjellige bøker av samme forfatter. Virker som mange av dagens forfattere holder seg til samme historien gang på gang.

Der jeg koste meg med mat og drikke i The Pickwick Papers, føler jeg med lille Oliver der han går sulten. For ett fælt sted verden kan være.

Gleder meg til å nøste opp trådene, selv om jeg har min teori :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Etter tretten kapittel: Vi skjønner at det er noko som koplar Oliver til måleriet. Og Bill Sikes er introdusert. Det lyt vere ein grunn til at han er med i forteljinga ...

Dickens har altså klart å skape interesse hos "the intelligent reader" for korleis dette skal utvikle seg - heilt nødvendig, for romanen vart fyrst seld som hefte, som ein føljetong.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens eg, gripen av møtet mellom Nancy og Rose, nærmar meg slutten av romanen, les eg i Dag og Tid for 16.9.2011 at Dostojevskijs fyrste spørsmål etter at han slapp fri frå Sibir i 1854, var: "Kan eg få den siste Dickens-romanen?" Eg skjønner han godt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

ellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LSteinar HansenToveTor-Arne Jensen