NEI! Har jeg gitt uttrykk for det? Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg personlig har mye rart for meg - blant annet hadde jeg for meg at å lese Amalie Skram OG Cora Sandel ville bli rene pliktløp som jeg burde gjennomføre, men kvidde meg for og utsatte helt til i sommer. Jeg er egentlig ikke helt klar over hva som bød meg så i mot ved de forfatterskapene, tatt i betraktning at jeg ikke hadde lest noe av noen av dem (Jo - et unntak: Skrams novelle "Karens jul" som gymnaspensum, som vel stod igjen i minnet som bra skrevet, men veldig deprimerende innholdsmessig.) Så ga jeg begge en sjanse i sommer, og ble helfrelst: MÅ bare lese mer Skram! Mer Sandel! Jeg har vært gjennom noen sånne aha-opplevelser med årene, derfor kjenner jeg meg selv etter hvert såpass godt at jeg vet at jeg ikke må stole blindt på meg selv når det gjelder valg og eksklusjon av lesestoff...

Så tilhører nok også jeg dem som unngår Knausgårds Min kamp-serie, men det går ikke på utseende (som jeg ikke synes er så gærent), men på overdose i mediene: punkt 5 i Solveigs liste, blir vel det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Skram og Sandel er fantastiske. Har lest mye Skram, lite Sandel, men har Albertebøkene på vent, og gleder meg! Skrams bøker kunne nesten vært skrevet i dag, tenker jeg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her på bokelskere.no fant jeg i vinter(?) tips om forfatteren Regine Normann og hennes roman "Krabvåg" - den fant jeg (i antikvariat) og leste, og nå i går ble jeg minnet om den i en annen tråd om særemner... Tipseren GuroS foreslo at trådstarter vurderte å lese Normanns "Stængt" sammen med Skrams "Forrådt" - jeg har ikke lest "Stængt" (ennå), men ser at nye og gamle Skram-entusiaster utvilsomt(?) vil ha utbytte av Regine Normann! Anbefaler deg følgelig å sette Normann også på ønskelisten/ventelisten din... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Karens jul, presentert av en overfølsom (og gravid), overbegeistret lærer på gymnaset holdt meg unna Amalie Skram i mange år. Nå har jeg lest Hellemyrsfolket, og møter Skram-tekster gjennom jobben min som norsklærer i videregående (!) - styrer unna Karens jul, da.

Jeg synes det er godt skrevet og deprimerende lesing, så det er ikke akkurat det jeg griper til når jeg skal kose-lese, nei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, du har ikke sagt noe om det, det er ganske enkelt et tema her i tråden jeg tok med meg inn i svaret;-D

Jeg har hatt en tilsvarende oppdagelse av Lars Saabye Christensen for ikke så lenge siden. Og av Jo Nesbø...

Og Kielland!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kielland er bra! Og LSB (redigert: jeg mente LSC!!!) - så lenge jeg rekker å få lest ham før det blir for mye hype rundt bøkene hans; jeg har derfor ikke fått lest så mye LSB (igjen: LSC...) de senere årene, jeg er for sein i avtrekket... Nesbø likte jeg godt til han på et punkt ble for bestialsk for meg. Dyktig historieforteller, men etter den fjerde eller femte Harry Hole-boken bestemte jeg at jeg ikke orket mer "oppfinnsomme" torturbeskrivelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kielland er fantastisk!

Leste Beatles på skolen en gang for lenge siden, og etter det latt være å lese Saabye, helt til jeg impulskjøpte Saabyes sirkus før jeg hadde sett noen kritikker. Den var bra!

Han har forøvrig en gjesteblogg på vg.no nå, leste nettopp Herbert Ankels norske stiler del X der. Rett og slett en artig... det må da kalles en novelle..

Å lese krim er vel egentlig å bygge opp bakgrunnskunnskap til den hittil uskrevne boka "1001 måter å drepe noen på", og jeg har kjøpt bare en Nesbøbok foreløpig, så jeg får vel se etter hvert om det stemmer det som enkelte sier - at han er en smule ensidig. Har ikke gjort meg opp noen mening ennå om Aksel Hennie passer til å være Harry Hole, men. Klarer ikke helt å se for meg at HH skulle se ut som han.. Lese ferdig boka først, se filmen etterpå..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ta det med ro: jeg har det fra sikre kilder at det ikke er Harry Hole som Aksel Hennie gestalter, men "engangsfiguren" Roger Brown. Vil tro det må en helt annen type skuespiller til for å ikle seg Harry Hole-skikkelsen. Reidar Sørensen, for eksempel? Nok om Nesbø (bra underholdning, bøkene er det de gir seg ut for å være, hverken mer eller mindre) - jeg er stor fan av LSC, i motsetning til var det Beatles som overbeviste meg. Jeg har falt litt av lasset og ikke "rukket" å lese de siste bøkene hans, men det kommer jeg til å gjøre en dag, når (særlig) Halvbroren-/Bernhard Hval-hypen har gått i min personlige glemmebok. (Jeg har plagsomt god hukommelse når det gjelder hype.)

Ad Kielland er vi visst helt på linje. Kielland-biografi på vent i bokhyllen, har forhåpninger til den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra det ikke var HH... Har ikke fulgt særlig med på den greia, bare såvidt hørt om filmatiseringen på radio.

Når det gjelder hyper, syns jeg det er bedre å vente noen år og heller begynne å kjøpe når en forfatter blir samlet til en slags "serie" hvor alle bøkene får samme design, og blir billigere fordi det er en nytrykking.

Hvem har skrevet Kielland-biografien? Det høres ut som noe for meg..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tor Obrestad: "Sannhetens pris" er den jeg har - og jeg mener å huske at den fikk veldig bra kritikker. Forventer meg mye interessant om tiden og miljøet han levde i, i tillegg til det rent biografiske - men kikk på beskrivelsen i bokdatabase-oppslaget, så kan du bedre bedømme om den hører hjemme på din ønskeliste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortell meg gjerne hva du syns om den!! Jeg har notert den på lista over bøker fra biblioteket, evt at jeg rett og slett går og kjøper den.. ;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Will do - men er redd du ikke får noen tilbakemelding med det aller første: jeg har noen stabler av bøker som frister like mye, så det er temmelig tilfeldig hva som havner mellom hendene på meg til enhver tid......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Henrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmHarald KmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikte