Du har helt rett: Asher Lev er en ortodoks jøde. Det er for meg en eksotisk verden forfatteren tar meg inn i. Til tross for at denne verdenen på mange måter føles fremmed, virker den også autentisk, særlig siden jeg vet at boka er skrevet av en forfatter som selv er ortodoks jøde (eller: han har en slik bakgrunn). Og: til tross for alle forskjellene som finnes mellom mitt og Ashers liv (tid, sted, religion..), finner jeg likevel flere allmennmenneskelige fellespunkter. Boka handler om selve livet, det å våge å være seg selv og stå for den en er. Tror nok du også vil ha stor glede av å lese denne romanen ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Du har antagelig helt rett;-D men jeg henviser litt til svaret mitt til annelingua over her. Det avgjørende spørsmålet mitt for hvorvidt jeg kommer til å lese boka eller ikke er: Er det klart og tydelig pakket inn i jødiske handlinger (les: religiøse) og krydret med hebraiske uttrykk som forklares, osv?? Hvis ja, blir mitt svar nei, jeg kommer ikke til å lese den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

NB: spoiling

Boka tar for seg Ashers konflikt: hans slites mellom sine strengt religiøse foreldre, samt det samfunnet han er oppdratt i, og sitt behov for å uttrykke seg. Selv om boka selvsagt tar for seg mange jødiske skikker og tradisjoner, er det vel spennet mellom religionen og dens krav og "selvets" ønske om å få utfolde seg fritt som er det sentrale.

I grunnen er det likegyldende at Asher er jødisk eller at det nettopp er den jødiske religionen som er bakteppet her, jeg er sikker på at bokas setting kunne vært byttet ut med flere andre religiøse retninger eller strenge samfunnssystemer...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Blææh!! Sorry:P Den umiddelbare reaksjonen var til at den inneholder nettopp det jeg ikke har lyst til å høre noe om, ikke til plottet i seg selv;-D Blir nok ikke til at jeg leser den..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilEster SPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundKirsten LundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemetergretemorGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenReidun SvensliPirelliSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg Ristvedt