Jeg har lenge hatt planer om å lese Stormenes Tid av Ken Follett. Har aldri kommet igang på grunn av andre bokprosjekter.

Følger med på serien som går på tv2 og syntes den har vært underholdende og spennende.

Er det noen her som har sett filmen samt lest bøkene?
Hvor stor forskjell er det mellom bøkene og filmen?
Lurer vel egentlig på om jeg har fått med meg det meste ved å ofre et par timer foran tv'en hver mandag i 8 uker slik at jeg slipper å lese bøkene hehe :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 32 svar.

[ Slettet av bruker ]

Nå skjønner jeg at jeg har gått glipp av mye etter å ha kikket på denne tråden.
Jeg ser ikke på tv. (Jeg har en tv, men har ikke hatt tv-sendinger på flere år nå, så jeg håper at filmen kommer på dvd, slik at jeg kan se den etter hvert.)
Bøkene til Ken Follett har jeg, men har ikke tatt meg tid til å lese dem ennå. Det må kanskje bli i løpet av vinteren som kommer?
Føler at jeg kanskje fikk en liten ekstra dytt nå, etter å ha lest alle godordene om "Stormenes Tid" her. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du må bare lese den, Norah. 1000 sider som bare flyter unna side etter side. La omtrent ikke boken fra meg før den var lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Brit, det skal jeg.
Når de virkelig mørke høstkveldene setter inn skal "Stormenes Tid" finnes fram. Jeg skal bare male ferdig vinduene på innsida først, og deretter snekre ferdig noen flere bokhyller, og vaske og rydde ferdig i alle bokhyllene mine. Har kommet inn i et skikkelig bra ryddemodus nå, skjønner du, - og det må jeg jo utnytte fullt ut.
;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, heldige du..! Det er et deilig modus å være i. For ikke å snakke om den gode følelsen etterpå. Er du virkelig snekkerkyndig også? Jeg bøyer meg i støvet. God lesning utover høsten, Norah

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det. :) Ønsker deg det samme.
Jeg skal ikke skryte på meg så altfor mange avanserte snekkerferdigheter, men det å lage bokhyller er jo ikke akkurat det vanskeligste å gjøre, - det har jeg "bestandig" sysla med. Har greid å sette sammen mye rart av billige materialer jeg har fått eller kjøpt rimelig på den måten.
Men jeg må for ordens skyld nevne at jeg også har en god del BBB-reoler fra gammelt av. Fant ut her forleden at BBB-reolene er blitt ganske dyre nå, forresten...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen finnes allerede på dvd :)
Det var fantastisk å følge disse menneskene. Filmen var så flott :)
Kommer til lese bøkene også tiltross for at jeg har sett den filmatisert. Ble så utrolig glad i mange av personene og det å ha bilder på dem i hode gjør at jeg får en litt annen leseropplevelse. Håper og tror jeg iallefall :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien finnes alt på DVD, jeg kjøpte den på platekompaniet for en stund tilbake. Det er jo ikke alltid TV-kanaler sender serier med en gang de kommer ut. :) Så løp og kjøp. Men som jeg sa litt lenger ned i tråden, jeg har ikke lest bøkene eller sett DVD'ene enda. Venter med filmen til jeg har fått lest boka. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for infoen! Da er det kanskje håp for meg også. ;o))
Jeg foretrekker nok også å lese boka først, før jeg ser filmen.
:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest bøkene ennå, men kommer til å gjøre det etterhvert. Følger serien på TV og liker den kjempegodt - den blir som en laaaang trailer for bøkene! Morsomt å se Ken Follett i en liten rolle, også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje det er sånn jeg også må se på det. At filmen er en lang introduksjon på boken :)
Det er jo artigere å begynne å lese når man har bilder i hode på hvordan hovedpersonene ser ut.

Hvilken rolle spiler Ken Follett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bitteliten rolle i slutten av fjerde episode, (den episoden som gikk denne uken). Han hadde flere replikker og klarte seg bra. Jeg synes sånn er morsomt. Stephen King har også gjort det noen ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tar opp serien og nå har jeg begynt på boka. Skal lese bøkene først for så å kose meg med serien. Kjenner at jeg har store forventninger:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner at du har forventninger :)
Filmen har vært fantastisk.
Etter å ha lest innlegget over til Natalie så velger jeg å se på filmen som lang presentasjon av boken og kommer til å begynne å lese den nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fram til nå har jeg unngått å se serien på TV. Jeg har serien på DVD, så jeg har muligheten til å se den når som helst, men venter til jeg har lest de to bøkene. Har planer om at når jeg er ferdig med den jeg leser nå, så skal jeg begynne på stormenes tid. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg begynner på boken når jeg har sett siste episode på tv. Vi kommer til å lese boken omtrent samtidig skjønner jeg :) Hadde vært hyggelig om vi kunne utveksle litt meninger underveis :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det kan jo hende vi kan prøve å få til det. Når er serien ferdig på tv2?

Jeg har fortsatt en del igjen av boka jeg holder på med nå, leser ikke så fort, så mulig du får starta på boka før meg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste episode er nå til mandagen.
Er ikke helt klar til å begynne å lese bøkene jeg heller. Skal lese ferdig John Irving sin bok Siste natt i Twisted River først :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var jeg ferdig med boka jeg holdt på med, så da er det nok ikke så alt for lenge før jeg starter på Stormenes Tid. Tipper i dag, eller i morgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jøye meg det var da kjapt hehe Så for meg at du var klar om et par uker.
Da henter jeg frem bøkene igjen og gjør meg klar til å starte opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du fått starta på boka enda? Jeg ble akkurat ferdig med del en, så har ikke kommet så langt enda. Bare lest litt over 300 sider. Tar sin tid med historiske romaner, selv om boka er bra.

Liker fortellermåten, hvordan personene og miljøene blir skildret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke fått startet dessverre.
Har vært syk og ligger langt etter i mine andre leseprosjekter, blant annet Don Quijote og Ibsen som jeg leser med flere her inne.
Gøy at du liker bøkene :) Får bare ennå mer lyst å lese dem nå, men klarer nok ikke å holde følge med deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, Harlan Cobens bøker er ganske lettleste, så når man først kommer igang, går det ganske fort.

Du kan vente med å starte på bøkene og la de ligge til du evt. er ferdig med å se serien, og lest de bøkene du holder på med. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som alltid - nesten - er bøkene bedre enn filmen, selv om jeg koser meg på mandagskveldene også. Bøkene er veldig, veldig gode og gir en helt annen opplevelse. Jeg er for øvrig helt enig med Else sine kommentarer. Les bøkene og gled deg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har bestemt meg for å gjøre det nå etter kommentarene jeg har fått :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest bøkene for en del år siden. Og de er blant mine favoritter. Veldig lettlest, med en dramatisk historie. Har sett det meste av serien på tv, og er vel i grunnen skuffet. Å lese bøkene gjør at man blir bedre kjent med karakterene, og jeg ble mer knyttet og engasjert til menneskene og handlingen. I serien på tv virker alt mer overfladisk. Er vel vanskelig å få plass til alle detaljer der, derfor liker jeg bøkene best.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den opplevelsen får jeg også ofte når jeg har lest bøkene først. Man lager seg egne bilder i hodet av personer og handling, og blir litt skuffet når filmatiseringa ikke stemmer med egne bilder.

Jeg leste bøkene for en god del år siden og derfor satt de ikke så friskt i minne at filmen ødela noe. Men har ikke fått med meg alle episodene, det er litt vanskelig med serier synes jeg, det kommer ofte noe i veien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som du ser av mine svar over så har dere klar å overbevise meg :)
Har kost meg med filmen og kommer til å se den ferdig. Det er en episode igjen tror jeg.
Starter da lesingen av bøkene. Det er sjelden jeg ser filmen før jeg leser bøkene så det har blitt litt bakvendt denne gangen.
Det skal bli spennende for nå har jeg blitt litt kjent med personene og gleder meg til å bli enda mer kjent med dem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med Else, det er drivende og gode bøker. Jeg synest forholdet mellom menneskene var noe av det beste og sterkeste ved bøkene, om samhold, sorger og gleder.
Gode detalj-beskrivelser gjorde at jeg ble godt kjent med både miljøet og menneskene i bøkene.
Det er kanskje derfor jeg likte bøkene så godt og at jeg fremdeles husker mye fra de.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg, du har virkelig noe å se frem til. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jeg enig i, synes serien er veldig bra, men det blir noe annet.

Ville anbefalt å lese bøkene også :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ester SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckKirsten LundHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardTove