Jeg har sluttet å være en samler og innsett at jeg ikke har plass til alle bøkene etter at jeg har lest dem. Derfor ønsker jeg å kvitte meg med bøker jeg ikke kommer til å lese igjen.

Det hadde vært kjempefint med et sted man kan bytte eller eventuelt bare gi bort bøker (uten at det koster noe). Før brukte jeg Bookmooch, men etter at de endret poengene for utenlandsbytte ble det bare for åpenbart at det ble en ren utgift.

Er det noen som har noen tips til hvordan man kan bytte eller gi bort bøker uten at det koster noe? Det må ikke være for mye styr heller. Jeg kan godt betale porto for å sende til noen innenlands hvis jeg får ei interessant bok tilbake. Jeg kan også ta meg en tur til en butikk i Oslo hvis jeg er sikker på at de vil ta imot eller bytte bøkene mine (i noe jeg er interessert i).

Jeg vet at flere her har bøker til salgs/bytte og det har jeg også, men ettersom det ikke er noen måte å få en samlet oversikt over disse på, eller en søkefunksjon for dem, så blir de vel sjelden oppdaget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Ja, så sant som det er sagt. En bokelsker trenger plass !! Hvem har ikke erfart det. :-) Her går bøkene til Fretex, hvor jeg også kanskje er heldig og finner ei bok jeg kan ta med hjem igjen for en billig penge. Sånn bare for å fylle plassen i bokhyllene igjen vettu ........ :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du undersøkt med bibliotekete der du bor? På mitt bibliotek har de en bytte/gi-bort stasjon stående ute i gangen.Der kan du levere fra deg uønskede bøker og samtidig (hvis du er heldig!)finne noen riktig fine bokskatter.Helt gratis er det også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, har du sett, var innom biblioteket i dag, og de har fått en såkalt skattekiste der man kan hente eller levere bøker! Det var alletiders. Men den bittelille kassen de hadde til det er jo allerede full (med veldig få bøker), så de bør kanskje skaffe en litt større en når jeg kommer med opptil flere bøker på en gang...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra da! Her hos oss har de en reol med tre hyller-så det er plass til ganske så mange bøker.Kanskje et tips å gi videre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Oslo har enkelte minigjenbruksstasjonar hyller for ting som kan brukast av andre. Ein kan setja ting ein vil bli kvitt der eller ta med seg noko andre har sett frå seg. Eg har sett at dei har ein del bøker både på Bentsehjørnet og på Fredensborg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for forslag! Da har jeg fått noen ideer å tenke videre på og finner kanskje en løsning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hva med å samle venner, venners venner og bekjente til byttekveld?

Eller å gå sammen en gjeng og arrangere lokalt bruktsalg/byttemarked? Kan da ikke tro annet enn at dét kunne blitt en suksess. Selv hadde jeg jublet for et slikt initiativ i mitt nærmiljø! :)

Å selge/bytte på nett kan være litt komplisert, da norske portotakster er til å få migrene av. . .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mine venner får velge de bøkene de vil ha, og noen forsvinner på den måten, men de fleste blir igjen.

Og av forskjellige grunner er det ikke bare-bare for meg å arrangere slike ting som du foreslår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lokalt byttemarked er jo en knallidé. Bøker som fortsatt er uønsket på slutten av dagen kan gis til egnet loppemarked eller Fretex.

Tror jammen jeg må lodde stemningen for noe slikt lokalt.

Ellers stemmer jeg også for Bookcrossing. Sett eventuellt beøkene igjen på en såkalt "official bookcrossing zone" - i Trondheim har vi to (snart tre), i Oslo vet jeg om én. Hvis man ikke gidder registrere bøkene selv først gjør ofte soneansvarlig det, uansett blir de stående slik at en interessert leser kan plukke dem med seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med bookcrossing? Det er jo en fin måte å gi bort bøker på, og kanskje finner du en bok du kan ta med deg hjem også?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg registrerte meg faktisk på bookcrossing for ei stund siden, men det var et eller annet som jeg syntes var for teit eller vanskelig, så jeg ga opp hele greia. Husker ikke hva det var som fikk meg til å forkaskte det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja etterlyser et register og søkefunksjon om bøker til salgs,bytte eller gis bort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noe for Andre??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, det hadde vært utrolig bra hvis en kunne ha fått i stand noe slikt.
Jeg er en blandt flere som har en tilsalgs hylle her i profilen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et byttetorg for bøker her inne er en veldig god idé. Den bør du legge fram for André her inne. Bytting i butikk, antikvariat eller liknende er vanskelig. De tar sjelden imot bøker hvis ikke det er noe helt spesielt. Alternativet blir å selge dem (for eksempel på Vestkanttorget i Oslo en lørdag) eller å gi dem bort. Jeg vet at både Frelsesarmeen og enkelte veldedige organisasjoner, skoler, barnehager og sykehus/pleiehjem tar imot bøker, hvis du vil gi dem bort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kanskje jeg skulle prøve med Frelsesarmeen. Hadde vært greit om man bare kunne kaste dem inn i en av tøy-innsamlerne deres ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Loppemarkeder tar i mot bøker, i alle fall noen av dem. Og en skole i nærheten av oss har hatt eget marked for bøker, filmer og musikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde litt dårlig erfaring med loppemarked-innsamling en gang - de ville ikke ta det med likevel. Men jeg får kanskje prøve å gi det en sjanse neste gang de skal samle inn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone Sundland