Jeg synes Kaspersen utmerket seg, jeg har lest den igjen og igjen og til og med oversatt den til engelsk for noen av mine literære venner. Jeg tror at alle vi som har hatt et eller annet kjæledyr kan identifisere oss med den siste linjen i novellen, etter at Kaspersen druknet i vannfatet: "Så stor var min sorg over en liten skjæreunge som måtte dø fordi han var så glad i å speile seg." Blålys er den andre novellen her som jeg synes utmerker seg; beskrivelsen av ensomhet og trangen til å gi av seg selv til mennesker som ikke har bruk for det en har å gi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Enig med deg om novellen blålys, den var fin :)

De beste novellene fra denne samlingen syntes jeg er:
Blålys
Mainatt
Akvariet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der er vi helt samstemte. Historien om Kaspersen sitter spikret i minnet, til tross for at det må være 35 år siden jeg leste den! (Bare tenk på da hun skulle lære den å fly!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

G LIngebjørgsiljehusmorBertyBerit RbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømgretemorMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaKirsten LundEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche Vargas