Da var vi klare for den andre delen av Don Quijote :-)

Denne delen startet med fortale til leseren og en dedikasjon til greven av Lemos. Jeg må innrømme at jeg valgte å skumlese disse sidene for jeg syntes ikke de var veldig interessante.

Vi får vite at barberen og presten valgte å holde seg borte fra DQ i nesten en måned for å ikke rippe opp i DQ sine hendelser som ridder, mens de påla husholdersken og niesen til DQ å behandle han godt og gi han beroligende mat for hjertet og hjernen siden de mente at derfra kom alle hans ulykker.

Etter hvert begynte presten og barberen og besøke DQ og snakke med han, men de unnlot å snakke om alt som hadde med ridderskap å gjøre. De oppfattet DQ som normal og med god dømmekraft, men presten kunne tilslutt ikke motstå å teste om DQ var kurert for sin oppfatning om riddere. Presten valgte å føre samtalen inn på krigen ute i verden og etter som denne samtalen skred frem begynte DQ og snakke om riddere og deres virke og beviste dermed at han ikke var kurert fra sin riddergalskap.

Niesen ble fortvilet og sier, Måtte jeg bare miste livet, om det ikke er slik at min onkel ønsker å bli vandrende ridder igjen! Til dette svare DQ, Jeg skal dø som vandrende ridder...

DQ gir presten og barberen et foredrag om ridderskapet. Han blir spurt om kjemper og forteller at kjempen Goliat var syv og en halv alen lang, dvs et sted mellom 4 og 5 meter høy.

Vi skjønner nå at Don Quijote fremdeles ser på seg selv som vandrende ridder og heldigvis for oss. Han kommer nok snart til å reise ut på eventyr igjen :) Tror ikke det skjer i løpet av neste leseøkt, men kanskje om et par uker :)

Ha en fin leseuke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

I like måte - en fin leseuke til alle sammen! Det var bra med en pause fra DQ, men bra å være i gang igjen også. Merker at jeg er litt spent på hva slags eventyr vi skal ut på nå...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreHarald KLogikaKirsten LundBjørg RistvedtDemeterHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHildeBente NogvaEllen E. MartolAstrid Terese Bjorland Skjeggerudsnurreingar hAnne Helene MoeBenedikte