Det var en gang en mann som måtte over ei elv. Med seg hadde mannen ei bøtte havre, en bukk og en ulv. Båten var slik at han bare kunne ta med seg EN av tingene når han rodde over. Da kom mannen i knipe. Ikke kunne han forlate ulven og bukken mens han rodde over med havrebøtta, for da kom ulven til å ete opp bukken. Og ikke kunne bukken og havrebøtta være alene, for da ville bukken kaste seg over havren. Hvordan skulle han få berget alle over uten at noen ble skadet eller oppspist?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

[ Slettet av bruker ]

Tja, ingen dum løsning det derre. Det er synd at disse gamle traverne er i ferd med å gå i glemmeboka. Vi hadde det virkelig morro med slike nøtter i gamle dager. Jeg husker tanta mi kom fram til at bukken fikk bite seg fast i et tau og henge på slep etter båten -.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, disse er ikke i ferd med å dø ut! Vi løste slike på skolen hver uke på barne og ungdomsskolen. "Ukens nøtt" tror jeg de kalte det, og det kom sammen med noen matteproblemer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenKirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalle