For å si det enkelt; Jacobs eksperimenter er topp underholdning! Det beste med dem er at du lærer en hel mens du leser om hans skrudde påfunn som alltid er drevet av nysgjerrighet.

I denne boken forsøker han å følge bibelen så bokstavelig som mulig i et helt år. Han forteller åpent om hvordan dette påvirker hans private liv, om ulempene eller fordelene dette medfører og er ærlig om når han blir nødt til å omtolke enkelte av bibelens lover for å kunne følge dem (Gud sa da ingenting om hvor store eller små steiner man skal kaste på syndere?).

Forfatteren oppsøker en rekke religiøse miljøer, omgir seg med spirituelle veiledere og har gjort et grundig researcharbeid som har ført til at boken er tettpakket med fascinerende fakta om bibelen. Selv om jeg må ha vært vagt klar over det, har jeg aldri reflektert over hvor politisk ladet mye av bibelens innhold faktisk er. Jacobs starter eksperimentet som agnostiker og behandler temaet med behørig respekt. Av den grunn passer The Year Of Living Biblically for lesere med alle livssyn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieIngeborg G