Personlig er jeg ikke så glad i den nye "hardkokte" krimen som de fleste skriver idag; dvs krim med polititeam som jobber med en sak og alkoholiserte, brutale etterforskere med ødelagte privatlig og ukonvensjonelle (og tidvis uetiske) metoder som likevel alltid for saken løst. Av disse moderne krimforfatterne liker jeg best Jan Mehlum, rett og slett fordi helten er advokat og ikke politimann, og han har et relativt stabilt privatliv.

For meg vil Agatha Christie alltid være på topp, men er også glad i André Bjerkes krimbøker (som de dødes tjern). Disse bøkene kommer jeg alltid tilbake til. J.S. Cooks bok A Cold-Blooded Scoundrel er også fin. Dette er krim satt til 1800-tallets London. Hovedpersonen er en homofil politietterforsker (i en tid da homofili ble straffet hardt). Interessant vinkling og verdt lesingen, selv om den langt i fra er den beste krimboka skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er også velsig glad i Agatha Christie. Jeg liker heller ikke den hardkokte krimmen-.Jeg vil gjerne være med på etterforskningen. Det er noe av det store synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundPiippokattagretemorMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete Gjessing