Ja, nå har jeg lest både "Prinsesse Solskinn" (Evi Bøgenæs' andre bok, fra 1929, hun var 23 da hun skrev den!) og "Flirt for alvor" fra 1933, - og Evi Bøgenæs er seg selv lik;) Her er kvinnelige hovedpersoner fra lykkelige hjem som sprer lys og glede, og de forelsker seg naturligvis i litt mer "vanskelige" unge menn, som likevel er gode på bunnen. Men før de får hverandre må de gjennom noen omganger med misforståelser og oppklaringer. [Hvor mange ulykkelige ekteskap har hun - og andre - egentlig på samvittigheten med disse "gode på bunnen"- og "misforståelse"-idéene? ;)]
Det som gjør disse bøkene litt spesielt artige (for oss Oslo-folk), er at de foregår i Oslo, ikke på et oppdiktet lite sted. Her møtes de på Egertorget, går på Bristol og gjennom Slottsparken, går tur til Frognerseteren og er på hyttetur i Nordmarka, - og tilhører et miljø hvor nettopp dette er naturlig. Og det er jo morsomt, da:-))

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 10 svar.

:-D! Det virker som det er et konstant "behov" i befolkningen for romantiske, lettbente ungpike-bøker... Går det an å si at Evi Bøgenæs, Sigrid Boo et co. skrev datidens "chick-lit", tro? For øvrig synes også jeg at det er ekstra morsomt når disse bøkene gir glimt av steder som "Buen" (Regnbuen, øyensynlig et kjempehipt utested på 1930-tallet, innbiller meg å ha lest at det lå omtrent der Saga kino ligger i dag?), "Palmehaven" (finnes fortsatt på Grand, men den gang var det et dansested, mener jeg å huske) og "Speilen" (husker ikke akkurat hvor/hva Speilen var...) For ikke å snakke om når romanfigurene er så trendy at du slenger om seg med 1930-talls-sjargong! Men det har vi visst kost oss med å "prate" om før her inne... :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt kjennskap til finere restauranter i Oslo er svært begrenset, men jeg trodde kanskje "Speilen" var "Speilsalen" og at den ligger i Grand, - eller?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres veldig plausibelt ut! Jeg på min side har ikke vært i Palmehaven en gang - og nå lurer jeg dessuten på om ikke jeg feilplasserte den: er det Bristol som har Palmehave, montro? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg googlet litt, men fant nå bare Palmehaven i Trondheim, - og at baren på Bristol minner om Palmehaven der. Men jeg tror det fantes en palmehave i Oslo også, tidligere. Jeg får se om jeg finner noen bøker som behandler restauranthistorie i Oslo;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg måtte bare lete litt på nettet, jeg også - og da fant jeg det: Palmen Restaurant på Grand Hotel i Oslo, tidligere Palmehaven. Så jeg skulle vært sterkere i troen på egen hukommelse, altså - Bristol var klart en glipp. Kjekt at Grand Hotel har gitt oss noen historiske fakta som del av reklamen - vi skulle vel egentlig tatt en skål for Bøgenæs, Boo og de andre på Palmen en dag, eller hva?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

:-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje Palmen restaurant på Grand hotel i Oslo er hva du søker. Den het Palmehagen tidligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har (omsider) lært å bruke "se-svar-du-har-fått"-funksjonen oppe i høyre hjørne, så da så jeg ikke at du allerede hadde opplyst Ellen og meg om hvor og hva Palmehaven i Oslo egentlig var/er - og så trodde jeg at jeg hadde oppfunnet hjulet da jeg la ut lenke til Grand Hotel Restauran Palmen ovenfor akkurat nå. Supert at du hjalp oss - det fortjener sannelig også en skål på Palmen, Brit!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, - da var det jo Grand likevel:-)) Takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror du har rett, Ellen, ang Speilen...
Å som jeg skulle ønske jeg hadde et hav av tid til disse gamle bøkene! Samler fortsatt til egen hylle og liste :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundPiippokattagretemorMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete Gjessing