Jeg hart nettopp lest menneske uten hund. Jeg synes det er en fantastisk bok. Den inneholder både spenning og gode menneskeskildringer. I tillegg gir den en god avspeiling av det svenske samfunnet.

Hilsen Marit

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Agatha Christie er en ener av de utenlandske , etter min smak. Deretter blir det vel Snømannen , Panserhjerte og Gjenferd av Jo Nesbø. Varsleren, Jeg kan se i mørket og Elskede Poona av Karin Fossum. De dødes tjern av Andre Bjerke . Også kan jeg ikke glemme ; Min tid er natten av Mary Higgins Clark og 1 offer av James Patterson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene om A-gruppen av Arne Dahl. Jeg liker krim som også har gode person- og miljøskildriner og gjerne litt samfunnskritikk.

Ser jeg litt lenger tilbake, så var også bøkene til Sjöwall/Wahlôô favoritter en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ihuga Agatha Christie-elsker. Men falt også for trilogien til Gunnar Staalesen om en kriminalhistorie i 3 bind som går fra år 1900 til 2000 - Morgenrød - Hig noon og Aftensang. Disse er helt anderledes enn Staalesens vanlige bøker selv om Veum dukker opp også her langt uti historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"De dødes tjern" er den beste krim jeg noen gang har lest. Og den er så mye mer enn bare en krim. Hvilket leder oss til "Sort messe" som er nevnt under, som var Andre Bjerkes favoritt. Og i følge MiaMaria også mer enn bare en krim. Så den skal jeg i hvert fall lese snart. Ikke Jo Nesbø, som bare er krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skriver gjerne under på anbefalingene av J.D.Carr, A. Christie og A. Bjerke. Ellers gjør jeg gjenbruk av en anbefaling fra en annen lenke her inne:

Jeg vil anbefale "Vredens dag" av Kurt Aust. Dels fordi historisk krim - som dette er et glimrende eksempel på - er blitt min absolutte favorittsjanger. Og dels fordi den er den første av fire, slik at hvis man liker denne er det mer man kan kose seg med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i Quentin Patrick, Agatha Christie og i sær John Dickson Carr/ Carter Dickson. Av sistnevnte er 'Sort messe' regnet som den absolutte eneren, men mannen har også en rekke andre godbiter. Anbefaler blant annet 'Judasøyet' og 'Den hule mannen'.

Det finnes dessuten en rekke glimrende kriminalnoveller, som blant annet er samlet i fine utgivelser redigert av blant andre Andre Bjerke og Roald Dahl.

Til slutt vil jeg nevne Sjöwall & Wahlöös ti romaner om en forbrytelse som også kjempegode, og som jeg kanskje ville beskrevet temmelig likt det du gjør av 'Menneske uten hund'. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Sort messe" av John Dickson Carr, som egentlig er litt mer enn bare en krim. Fryktelig spennende!

Agatha Christie - en god del av hennes bøker er store favoritter!

Og så vil jeg slå et slag for Ann Cleeves - har lest tre av de fire Shetlandsbøkene hennes, og liker dem veldig godt. De heter "Svart som ravnen", "Hvite netter", "Røde knokler" og den siste kanskje "Blått lyn" (har ikke fått tak i den ennå).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt vanskelig å si siden jeg stadig forandre smak og mening. Men den første jeg tenkte på var Panserhjertet av Jo Nesbø eller Den som graver en grav av Yrsa Sigurdardottir.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tror jeg må bli serien om Lincoln Rhymes av Jeffrey Deaver, bl.a. den mest kjente The bone collector, som også er en veldig bra film.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i Henning Mankell når det kommer til krim. Kan ikke si en bok egentlig, for alle jeg har lest av han så langt har vært kjempebra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skumringstimen og Nattefokk av Johan Theorin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Milleniumstriologien til Stieg Larsson.:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Personlig er jeg ikke så glad i den nye "hardkokte" krimen som de fleste skriver idag; dvs krim med polititeam som jobber med en sak og alkoholiserte, brutale etterforskere med ødelagte privatlig og ukonvensjonelle (og tidvis uetiske) metoder som likevel alltid for saken løst. Av disse moderne krimforfatterne liker jeg best Jan Mehlum, rett og slett fordi helten er advokat og ikke politimann, og han har et relativt stabilt privatliv.

For meg vil Agatha Christie alltid være på topp, men er også glad i André Bjerkes krimbøker (som de dødes tjern). Disse bøkene kommer jeg alltid tilbake til. J.S. Cooks bok A Cold-Blooded Scoundrel er også fin. Dette er krim satt til 1800-tallets London. Hovedpersonen er en homofil politietterforsker (i en tid da homofili ble straffet hardt). Interessant vinkling og verdt lesingen, selv om den langt i fra er den beste krimboka skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er også velsig glad i Agatha Christie. Jeg liker heller ikke den hardkokte krimmen-.Jeg vil gjerne være med på etterforskningen. Det er noe av det store synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundPiippokattagretemorMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibeke