Jeg skulle gjerne prøvd litt lavkarbo-mat. Kan noen anbefale en kokebok som inneholder oppskrifter som er mulig å følge for oss som ikke har delikatessebutikker og innvandrerbutikker på hvert hjørne - altså mat som lages av ingredienser man får kjøpt på en normal dagligvarebutikk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Sofie Hexebergs "Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter" er en veldig grei basisbok - oppskriftene er ukompliserte og bruker ingredienser du får på vanlig dagligvarebutikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke så vanskelig og du trenger ingen kokebok. Søk på nettet etter "lavkarbo oppskrifter" og du får en haug med tips. Men dersom du ikke er en av de "frelste" så bare kutter du ut ris, poteter og pasta og erstatter med ekstra grønnsaker. Steker du i stekeovn så legger du bare inn en form med alt du liker av grønnsaker og lar de steke med. Gjerne i stekepose sammen med litt olje og godt krydder. På nettet finner du også gode lavkarbobrød. Du trenger ingen spesielle ingredienser, kun "vanlig" mat, men ikke være redd for å prøve andre måter å bruke grønnsakene på. Jeg veksler mellom salat og å steke grønnsake på panne eller i stekeovn. Alt av kjøtt og fisk er knallgodt, gjerne fisk i ildfast form sammen med de grønnsakene du liker. Gode nettsider er klikk eller denne. Jeg har også en kokebok: Velsmakende Lavkarbo, men mye kjekkere å finne på nettet og lage sin egen bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for gode tips. Jeg prøver :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler de jeg har brukt selv, gikk ned 14 kg på 3 mnd. Storartet! Jeg brukte en mann som heter Sten Sture Skaldeman. Hans bøker "GI-null!" og kokeboken "Sten sture skaldemans kokebok" er helt fantastiske bøker. Begge bøkene finner du på profilen min under; kokebøker. De er ikke mettet med oppskrifter, så hvis du vil ha mer å velge i så vil jeg foreslå at du ser etter blogger på nettet som omhandler LCHF(low carb high fat) eller lavkarbo, det har hjulpet meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal sjekke - takk for tips :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken retning innen lavkarbo planlegger du å følge? Det er stor forskjell på Fedon og Skaldemann for å si det sånt. Tror det pleier å være en del oppskrifter i bøkene som omhandler de forskjellige retningene, og det er nok en grei plass å starte. Eventuelt så kan du jo sjekke ut forum som er dedikert til lavkarbo for oppskrifter og andre tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ingen konkret retning jeg tenker å følge, jeg leter bare etter en kokebok med retter som lages av tilgjengelige ingredienser. Har prøvd lavkarbo-forum, men jeg føler at jeg ikke helt snakker samme språk som de som er "frelst".

Skal sette meg inn i retninger og se om det gjør det litt mer oversiktlig - takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil