Fantastisk interessant.Gir mersmak på de andre i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Du har lest de to første, regner jeg med? Jeg ble helt oppslukt av disse bøkene da jeg gikk på videregående, og kjøpte hele serien (en stor investering) noen år senere. Skrev til og med særoppgave om dem, tror jeg... Men når jeg forsøkte å lese om igjen for et par år siden, orket jeg ikke de siste par bøkene. De fire første er en saftig slektssaga, med noe i alle fall jeg oppfatter som en ekte historisk lød, ganske annerledes og mer realistisk beskrevet enn mange andre "historiske" romaner.

Fra bok fire handler det bare om Per, som jeg nok oppfatter som forfatterens alter ego. Det mest interessante her er koblingene til faktiske hendelser i det 20. århundre, og barndomsskildringen, spesielt av forholdet til faren, er godt. Men senere synes jeg fortellingen dreier i en retning som jeg ikke er så begeistret for, alt blir veldig innadvendt og selvmedlidende, og fortellingen går også mye saktere i tid....

Jeg elsker "Kross og kvitsymre", den første boka, og kommer nok til å lese den første delen av serien igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom tilfeldig over bind III. Ble gitt meg av en bokhandler. Jeg ble helt hekta og har satt alt på jorden i beveegelse for å få tak i resten. Fikk Ennå ein vår i posten i dag, har også fått Juvet, og venter på Einsame ulvar. Ergo, MÅ FÅ tak i bok 1,2,4,5.. Det er tom i alle antikvariat. Tar imot forslag med takk. Synes dog at å lese bøkene uten å følge rekkefølgen blir feil for meg. Lucky you. Jeg vil keep om seaching.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserKirsten LundTanteMamieTor Arne DahlEllen E. MartolMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn SHarald KTone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Amanda AEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.