Jeg har lest noen nye bøker, og får ikke treff på dem, er det sommerferien som gjør at det er litt etterslep?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

En annen ting du bør sjekke er hvilke land boken er utgitt i og orgianlspråket. Jeg måtte legge inn to svenske ungdomsbøker av Katarina Von Bredow selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har prøvd å legge inn bøker som jeg vil lese i høst ( dvs. som kommer ut i høst) på skal lese lista og ikke funnet dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøv ulike søkemetoder først; tittel, forfatter, isbn-nr osv. Selv har det skjedd hos meg flere ganger, - at jeg må prøve forskjellige måter å søke opp boka på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mulig å legge dem inn selv. Det er det flere herinne som har gjort når vi ikke finner boka i databasen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har prøvd, men havnet i en slags kø? Tar gjerne imot teskjesvar her...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På høyre side, på sida " finn bøker eller bla", der står det, legg til ny utgave. Så må du bare ha boka forann deg og fylle ut skjemaet etterhvert. Enkelt og greit. :) Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser du ikke har fått noe svar ennå. Jeg vet ikke hva du har forsøkt, og du ber om detaljert forklaring, så bær over med meg.

Det første du i hvert fall gjør er å sjekke om boken allerede er registrert for å være helt sikker. Siden boken er ny, har den et ISBN-nummer som du skriver inn i feltet øverst til høyre finn en bok. Klikk SØK.

Hvis du da får beskjed om at ISBN-nummeret er riktig, men vi har ingen utgave, du kan legge den inn selv. Noe i den duren, har ikke helt ordlyden foran meg, så er neste skritt å legge boken manuelt inn selv.

  1. Klikk på Finn bøker mellom Din side og Diskusjoner i det gråe feltet tvers over skjermen. Du ba om teskjesvar, så da gir jeg deg det.

  2. På høyre side av skjermen står det nederst Legg til og under der legg til ny utgave. Den siste klikker du på.

  3. Her fyller du inn fortløpende tittelen på boka, forfatteren, forlaget osv. Og så lagrer du disse opplysningene.

  4. Du har nå lagt inn din utgave av boken. Dessverre uten omslagsbildet. Men det går det an å gjøre noe med i etterkant.

  5. Når du markerer boken som "har lest" eller "skal lese", osv. så vil du finne den igjen i hylla "usortert" på profilsiden din.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan kan man legge inn omslagsbilde? Ta et foto av boka og laste inn?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke digitalkamera, Bente, så jeg har brukt skanneren på kopimaskinen min.

Du kan jo prøve deg frem litt med å ta bilde og redigere. Omslagsbildene kan slettes hvis de ikke blir bra nok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og dette er SÅ bra!!
Jeg har en del danske og nederlandske bøker som (ikke så rart kanskje) ikke dukker opp ved 'vanlig' søk. Men nå kan jeg legge dem inn selv!
HURRA!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hyggelig å kunne hjelpe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborg