Huff, dette blir litt vanskelig å forklare...

Når jeg blar i bokhyllene mine på Bokelskere for å velge nye bøker å lese, bruker jeg terninkastene for å ha oversikt over det jeg har lest og ikke lest. Men det er mange bøker jeg h a r lest men ikke v i l gi terningkast til, fordi boken kanskje ikke traff meg overhodet, men var så bra at den ville faglig sett hadde fortjent en 6´er - og da blir det for hardt for meg å gi den karakter (bare fordi golf ikke interesserer meg f.eks).

---> Og - jeg ønsker heller ikke å markere en bok som lest før jeg har gitt den terningkast. Og - derfor fremstår disse bøkene, over 100 i tallet, som jeg faktisk har lest, som u l e s t e i boksamlingen min. (Ja jeg vet at det er en egen link for leste bøker, men der kommer kun de leste opp og ikke hele innholdet i en spesiell bokhylle).

Ok, jeg skal komme til poenget...

Flere ganger har jeg tenkt at det burde være mulighet for å fysisk "velge" å ikke karakter til en bok, å fysisk kunne t r y k k e på det valget akkurat som en velger 1-6, og at dette på lik linje med å gi karakter setter et ikon på boken, men da altså ikke et t e r n i n k a s t men at det istedet for terningkastet står for eksempel et utropstegn, bare en logo, tekst: lest, nøytral karakter... inne i boksen hvor terningkastet står.

Når en DA går inn i bokhyllene sine, vil a l l e bøkene en har lest få et merke, enten det er terningkast eller lest-symbol. Dette vil kunne gjøre det lettere å navigere visuelt og å orientere seg i bokhyllene sine. Den eneste måten det nå er mulig å se om bøker er lest eller ikke på inne i bokhyllene er om en har gitt de karakter eller ikke. Og de bøkene som idag ikke har karakter, "fremstår" som uleste/uferdige.

Er min autistiske hjerne litt for hardt skrudd sammen, eller er det andre som har vert inne på denne tanken? Om at alle leste bøker fortjener et merke, enten det er terningkast eller lest-symbol?

Takk for at du tok deg tid til å lese. Setter pris på meninger :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 24 svar.

De fleste av mine bøker har ikke terningkast. Det gjelder dem som det er lenge siden jeg leste, og derfor ikke helt husker hvordan jeg opplevde. Eller hvis jeg, som du beskriver, ikke ønsker å gi dem terningkast. Ofte syns jeg det er vanskelig å gi terninkast, for eksempel av samme grunner som du beskriver.

Jeg legger uleste bøker i bokhyllen "planlegger å Lese" eller "Gleder meg til". Alle andre bøker, altså de jeg har lest, legges i bokhyllene der de hører hjemme sjangermessig eller ved forfatter. Bøker som ikke ennå er lest, ligger ikke i slike hyller.

Det jeg prøver å si, er at du kan også finne andre måter å markere at bøker er lest eller ikke, enn terningkast.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tusen takk for oppklaring. Det er nok dette som har skjedd ja, for jeg har som deg slettet bøker for å legge inn andre utgaver.

Statusen kommer dessverre ikke opp uansett hvor mye jeg leker med musen xD

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg glemmer dessverre like fort som jeg trekker pusten. Satt og leste en bok her om dagen, og kom 20-30 sider inn i handlingen før den virket kjent og det gikk opp for meg at jeg hadde lest den før. Vurderte et stakket sekund å slå opp Altzheimers på Wikipedia, men pustet rolig med magen og satt boken tilbake i bokhylla ..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri tenkt på at terningkastene sier noe om en bok er lest eller ikke.
Noen bøker gir jeg terningkast, noen er det så lenge siden jeg har lest at jeg ikke kan gi dem en "rettferdig dom". Atter andre egner seg rett og slett ikke for den slags.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når du er inne i en bokhylle, tenker du aldri på at det hadde vert "OK" visuelt å se hvilke bøker som er lest og ikke, selv om du gjerne husker det hvis du ser over dem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette ser du hvis du fører pusepekeren langsomt over tittelen. Ser at også gretemor har sagt noe om dette, prøv om du får det til :-)
Primært er jeg ute etter andre bokelskeres synspunkter, gjerne i form av terningkast, helst i form av begrunnete argumenter. (Usikker på om vi snakker forbi hverandre nå, eller om jeg svarer på det du spør om :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar :)

Det kommer dessverre ikke opp noen info om at boken er lest uansett hva jeg prøver, uansett hvor sakte eller fort jeg beveger musepekeren over bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg smugtitter i andres hyller, så tenker jeg ikke at de bøkene jeg ser uten terningkast er uleste. Den tanken har ikke falt meg inn.

Det er mange som ikke terningkaster bøkene sine av ulike grunner. Og fører du musa over boken så står det om den er lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det eneste som kommer opp når jeg fører musepekeren over en bok er hvilken bokhylle den ligger i, ingenting annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det virker som nesten alle bøkene dine har havnet i hylla: ønskeliste. Det kan vel ikke stemme. Står bøkene i ønskelista teller de ikke med som lest.

Kan problemet ligge der. Når du har lest boka markerer du det ved klikke på knappen "har lest" under bokbildet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet at de står registrert som ønsker. Jeg vil nemlig ikke registrere de som lest før jeg har gitt dem terningkast, fordi jeg bruker dette for å merke bøker visuelt at de er lest.

For meg teller de med i boksamlingen selv om andre ikke opplever de slik. Det er ulike måte å organisere seg på Bokelskere på, og ikke alt passer mitt system. Det er dumt at det ikke kommer "stempel" også på de bøkene som er lest - men som ikke får karakter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du har markert boken som lest, vil det komme frem når du fører musepekeren over boken, men det vet du jo.

Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner problemet ditt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer som sagt ikke opp noe info over bøkene mine om at de er lest når jeg peker på dem inne i bokhyllene nei. Og nå dobbeltsjekket jeg også at de var huket av på lest og lagt inn lesedato. Men neida. Kun bokhyllenavnet og evt. karakter som viser.

Og jeg har aldri sagt at det er et problem. Kun at jeg synes det er irriterende at det er slik og at jeg begynner å gi bøker karakter bare av den grunn at det ser ryddigere ut i bokhyllene selv om karakterene jeg gir bøkene ikke føles riktig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gi meg et eksempel på en bok som er huket av på lest, så kan jeg se om hvilket info jeg får på boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt som ligger under lest er huket av på lest. Men det er mer som ikke stemmer også. Det ligger kun 34 bøker under lest totalt, mens det under lest i 2011 ligger 36 bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er det vel to bøker du har lagt inn lesedato på, men ikke har forandret status til "har lest" på.
Om du legger inn lesedato for i år, så havner de jo i 2011-mappen. Men om du ikke forandrer statusen på dem også (at de f.eks. fortsatt er merket med "skal lese" eller annet) vil de ikke havne i "har lest"-mappen i tillegg. Og da får man forskjellig tall på dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har sjekket opp i det nå, og ser at alle de leste er merket lest og har lesedato, men det som er rart er at det er fysisk samme antall bøker i begge mappene, men at det tallet som indikerer hvor mange bøker det er i mappene er feil. Et avvik på 2 bøker. Er det flere enn meg som opplever denne feilen? For det må jo være et feil i systemet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, merkelig. Da er det ikke det med manglende "status" som er problemet nei. Har ikke hørt om at andre har problemet, men det kan jo godt hende. Det er flere andre "bugs" her inne som ikke er fikset også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er underlig. Man kan vel ikke annet enn å bare å vente å se om det "går over". Har ikke hørt om andre bugs her inne (ikke det at jeg har fulgt med så godt heller da). Det er ikke noen som gjør at bøker forsvinner fra boksamlingen ens vel?, for det har skjedd meg et par ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmm... Takk for svar, det skal jeg sjekke ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var merkelig at tallet på lest i 2011 og "har lest" totalt var forskjellig.

Alle som ligger i "har lest" hylla di, får jeg opp som har lest når jeg fører musepekeren over boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for hjelp. Det er bare underlig at disse tallene ikke stemmer overens med hverandre. Må være noe galt med nettleseren min. Bruker Safari.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anita NessBeathe SolbergDemeterBerit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima Montgomerygretemor