(Vet ikke om temaet har vært tatt opp tidligere, i så fall kom gjerne med linker).

Etter at jeg ble med her på bokelskere.no, er bokforslag og beskrivelser/kritikker ofte med på å inspirere meg til å ville lese en bestemt bok.

Men, når jeg leter på måfå på bibliotek eller bokhandel etter en ny bok å lese, er teksten på baksiden noe av det viktigste. Den avgjør ofte om jeg har lyst til å lese boken eller ikke. Hvis baksideteksten virker interessant, begynner jeg å lese de aller første avsnittene i boka, for å se om boken klarer å fenge meg. En dårlig baksidebeskrivelse eller en dårlig start på boken, kan altså få meg til å legge den fra meg nokså kjapt.

Forsiden av boka er mindre interessant enn baksideteksten, skjønt enkelte forsider (for kjedelige eller for anmasende) kan gjøre at jeg ikke plukker opp boka. Men tittelen kan motvirke dette, hvis tittelen er fengende. Det finnes heldigvis mange fengende titler.

Varme anbefalinger fra andre personer kan på den annen side motvirke alle de nevnte negative faktorene, og få meg til å ta fatt på en bok jeg ellers ikke villle hatt lyst til å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Det som gjør at jeg har lyst til å lese en bok kan være anbefalinger fra andre, bokanmeldelser på nettet, bokomslaget, baksideteksten eller en ny bok av en forfatter jeg har lest gode bøker av fra før :)

Ja, også bokelskere da selvfølgelig. Her får jeg mange gode tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne diskusjonen tar opp mye av det samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefalinger fra andre, baksidetekst som forteller meg at dette er en historie om noe som interesserer meg eller rett og slett ny bok av en favorittforfatter:)

For å ta et eksempel på hvorfor jeg kjøpte en bok jeg ikke hadde hørt om før; I fjor var jeg en tur i Oslo og var som alltid innom Outland. I min saumfaring av nyhetshyllene dukket det frem en bok om de gamle egyptiske gudene løs i den moderne verden. Den var skrevet av Rick Riordan mest kjent for Percy Jackson-serien. Hadde hørt om sistnevnte, men ikke om hvem forfatteren var.

Boken ble behørig innkjøpt og jeg ble ikke skuffet, fascinerende historie og Riordan viser god kjennskap til de gamle egyptiske gudenes gjøren og laden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er Outland?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Outland er en kjede med butikker som spesialiserer seg på science fiction og fantasy bøker, tegneserier, dvd'er, brettspill, pc-spill, miniatyrfigurer m.m. :)

Outland

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Outland er en butikk som selger bøker, brettspill, spillkort, action-figurer og div, innenfor sjangere som fantasy og sci- fi.

http://www.outland.no/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det første som fanger interessen min er det som står skrevet om handlingen i boka. Enten det er i nettbutikken eller bak på boka. Jeg har kjøpt mange bøker ene og alene pga det som står der. Men jeg har også fått mange tips om bøker etter at jeg kom inn her, og da spiller det andre sier om bøkene en god del for meg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tittel, omslag og det som står bak. Samt bokanmeldesene i Aftenposten, og tips fra veninner som kjenner lesesmaken min. Finner jeg en forfatter jeg virkelig liker, ønsker jeg ofte å lese flere bøker av han/henne. Ofte er det også helt tilfeldig hvem bok jeg kjøper, men jeg bruker veldig lang tid på bokhandleren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom eg er i ein bokhandel er det oftast framsida av ei bok som gjer at eg i det heile tatt plukkar den opp. På eit bibliotek er det gjerne ein fengande tittel som får meg til å ta boka ut av hylla. For at eg skal få lyst å lese boka må baksideteksten fenge meg, og i tillegg må eg bla litt i boka for å få eit inntrykk av korleis den er skriven.

Eg har litt vanskar med å motivere meg til å lese bøker der det ikkje er noko "luft" i teksten, eller dersom dialogen ikkje er markert på ein tydeleg måte. "Gymnaslærer Pedersen..." er døme på ei bok eg ikkje har klart å begynne på, rett og slett på grunn av skrivemåten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er jeg helt enig med deg i, at måten teksten er satt opp, er viktig for motivasjonen. Avsnitt og luft, og en tydelig markert dialog, er et pluss også for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tittelen er nok den som fester seg raskt hos meg, og coveret. Eksempel på titler som har fenget meg er ; la meg synge deg stille sanger, smaken av eplekjerner, mandarinkjolen, pinnsvinets eleganse, huset med den blinde glassveranda, minnenes makt etc etc. Men jeg leser selvølgelig mange bokanmeldelser og de veier jo også tungt. Er det en god anbefaling, eller en forfatter jeg allerede er veldig glad i, ja da betyr ikke cover eller tittel så mye. Her inne har jeg fått masse tips og jeg har derfor den laaaange listen over bøker jeg ønsker meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om det er ei tilfeldig bok, er det først og fremst tittelen, og deretter baksideteksten, som avgjer om eg opnar boka eller ikkje. Forsida kjem på 3. plass. Dessverre er ikkje alle baksidetekstar så gode, så då kan kombinasjonen tittel og forside vera avgjerande.

Eg elsker å lesa bokanmeldelser og anbefalingar, så eg plukkar sjelden opp bøker eg ikkje har høyrt om før. Kjem eg over ei bok tilfeldig, vil eg som regel sjekka den på nett før eg kjøper ho. Men eg er svak for debutromaner, spesielt av nynorskforfattarar, så då er eg mindre kritisk.

Men det hender faktisk at eg ikkje kan setja fingeren på akkurat kva det var som gjorde at eg valgte ei spesiell bok. Det er nermest ein følelse...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

fremmsida må jo skille seg ut for at eg plukker den opp. liker å dra fingrene langs en rekke bok rygger og så stoppe opp på den som fenger mest, plukke den opp,se på fremsida,lese bak på og så vurdere. det å plukke en tilfeldig bok er artig:) gjør det samme i bokhyllene til min mann,men der er det mest drap og død og krim,dessuten er de fleste bøkene hans grønne,svarte eller brune....da går eg rett bort og bare velger en helt tilfeldig og sitter meg ned å leser... det er av og til merkelig hva som er blitt gitt ut...i dag leste eg litt i stephen king bok fra 83...den var rar:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mulig eg er litt rar der, men eg ser på ryggen/ tittelen og snur den automatisk med baksida opp for å lese teksten. Så kikker eg på framsida, gjerne veksler mellom framside og bakside mens eg leser.

Alt mulig rart ein finn ut om ein sjølv på bokelskere altså. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KAnette SRavnEster SStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.RufsetufsamgeTor Arne MyklebustSilje-Vera Wiik ValeRolf IngemundsenTherese HolmMarianneNsveinTheresesiljehusmorTor Arne DahlKirsten LundCecilie69Ingunn SNtotheaCathrine PedersenWenche VargasAkima MontgomeryBjørg Marit TinholtReidun SvensliAnn ChristinBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalin