Hva handler boken om? Helen har alltid vært klar over at hun er annerledes, hun har brukt de første 16 årene av sitt liv på å forsøke å holde det skjult. Det er ikke så lett når man lever på en liten øy som Nantucket. Uten noen tilsynelatende grunn begynner Helen å ha grusomme mareritt. Hun befinner seg i ødemarken, hun tørster og er sulten, da hun våkner opp i sin egen seng er det jord på lakenet og føttene hennes er blodige. Ikke i sin villeste fantasi kunne Helen ha forestilt seg faktisk hvor annerledes hun faktisk er.

På skolen en dag ser Helen tre furier; de gråter blod og skriker etter hevn. Omtrent samtidig som disse furiene dukker opp ser Helen Lucas Delos. Helen føler at hatet veller opp i henne, et uforklarlig hat mot denne gutten, en gutt hun føler hun må bli kvitt. Livet er forandret for alltid og Helen lærer at noen myter faktisk er sanne. Skjebnen venter på Helen og Lucas.

Mine tanker om boken? Starcrossed er en av de bøkene jeg virkelig ønsket å lese i år. Det er en god stund siden jeg leste den siste siden i boken men jeg trengte litt tid til å sortere tankene mine. Hva syntes jeg egentlig om boken? Jeg har kommet frem til at jeg elsket mytologien, bruken av den virket på meg original og det var spennende.

Jeg likte persongalleriet Josephine Angelini har laget, spesielt da Helens bestevenn, Clare. Hun var slik en god venn skal være. I familen Delos var det også personer jeg falt for men totalt sett ble det litt vel mye likt persongalleriet i Stephenie Meyers Cullen familie(Twilight for de som ikke har lest disse bøkene).

Jeg var hektet fra bokens første side men et eller annet sted på veien mistet jeg interessen og slet litt med å fullføre. For meg var det nok selve kjærlighetshistorien som skurret noe, den var liksom ikke interessant nok. Jeg følte heller ingen kjemi mellom Helen og Lucas. Jeg tror forresten jeg er litt lei av formularet "girl meets boy, boy and girl has to break up even though they are madly in love each other"...

Omslaget: Så pent at det nesten tar pusten fra en.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

må si jeg elsket denne boken. selv om de jeg ble anbefalt den av omtalte den som en kjærlighets historie. i min mening er det mysteriet om furiene og helens mor som er mer i fokus enn kjærligheten den er der ikke så sentral som det andre. gleder meg til resten av trilogien jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtChristofer GabrielsenSilje-Vera Wiik ValeNora Fjellimge