En sterk fortelling om livet til en liten gutt som het Christoffer. Han ble bare 8 år, fordi menneskene rundt ham ikke grep inn i mishandlingen han hadde vært utsatt for over en lang periode av hans nærmeste. "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" svarte han hver gang noen spurte hvor blåmerkene kom fra. Boka viser oss hvor fokuserte vi er på å bevare hverandres privatliv i dagens Norge. Til det punktet at ingen ville blande seg inn i noe så fryktelig som en grusom mishandling av en liten uskyldig gutt, selvom det var så synlig. Boka viser oss en smart gutt som ble fratatt livet på en brutal måte. En fantastisk bok som viser oss hvorfor mennesker er i stand til å gjøre noe slikt mot et lite menneske, og hvordan mennesker reagerer når de ser at slike handlinger blir utført. Anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

14-åringen min har starta på denne, en av venninne hans har lånt den til han (bedt han om å lese den tror jeg). Hvordan mener du denne egner seg for noen på den alderen? Han er ganske følsom.

Dette er faktisk en bok jeg tenkte å lese selv også, men nå har han den plutselig på nattbordet. Burde jeg kanskje lese den selv snarest slik at vi kunne snakke om den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en veldig sterk bok som skaper endel frustrasjon og setter i gang litt følelser i et menneske. Det er så ufattelig for meg (etter jeg har lest den) å forstå at noe slikt kan foregå uten at noen griper inn. Boka inneholder endel lovverk og også litt psykologi. Hvorfor et menneske kan handle slik mot et barn. Hvorfor griper ingen inn? Boka er vel beregnet for de litt mer livserfarne, men jeg klarte helt greit å komme meg gjennom boka. Jeg anbefaler boka på det sterkeste, men det er kanskje litt lurt at du også leser den slik at dere kanskje kan snakke litt om den etterpå? Jeg følte i alle fall for å snakke for å prøve å forstå det utenkelige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får prøve å få fatt i den. Sønnen min har en naturlig "psykologisk legning", så psykologien vil nok interessere han. Han har også oppleved en del til tross for sin unge alder. Jeg var mest bekymra for sterke skildringer, konkrete skildringer av vold, men det er det kanskje ikke så mye av? Regner med at boka er interessant, fordi det som sto i avisene var jo veldig spesielt, som du sier: Hvorfor grep ingen inn? Får ta en tur på biblioteket tenker jeg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg kan tenke meg at den boka vil være interessant for sønnen din hvis han er interessert i slike ting. "Psykologien" i boka fanget også min oppmerksomhet og var utrolig interresant. Boka fokuserer ikke så mye på hvordan han ble drept og skildringen av hendelsen, fordi politiet ikke har fått noen særlig skildring av dette nettopp fordi foreldrene hans ikke vil tilstå noe som helst. Forfatteren har heller ikke til hensikt å få fram dette, men vil heller få fram større sannheter om barns rettstilling og hvordan kollektiv svikt faktisk arter seg. Som sagt setter det i gang endel følelser, men boka er ikke grotesk. Du vil neppe angre på å ha lest den. Man kan lære mye av boka, og man kan på en måte hedre Christoffers minne ved å lese hans historie. Jeg anbefaler den på det sterkeste :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborgGroLisbeth Marie UvaagHeidi