Takk for nyttig link. Jeg er i gang med Bleak House og har valgt en litt tung lydbok fra audible.com. Sliter litt med engelsken og persongalleriet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Stå på! Kikk litt i norsk utgåve om nødvendig, sjå filmen - i alle fall: konsentrer deg om det som du skjønner i staden for å tenkje for mykje på det som du ikkje skjønner!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig er Bleak House oversatt til norsk for første gang! Jeg tar opp den omtalte lydboka igjen så får jeg se om jeg tar fatt på den norske utgaven etterhvert. Kommer i pocket neste år eller senere. Vår felles venn og Store forventninger foreligger nå i nye pocketutgaver.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Omsider har man altså tatt Dickens-året inn over seg i forlagsbransjen - det var sannelig ikke for tidlig. Bleak House er bestilt!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veldig fristende:) Jeg bestilte i dag BBC - serien i fra 2005 som stod omtalt i Dagbladet i forbindelse med nyoversettelsen. Den kosta 60 kroner på Platekompaniet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg syntest at BBCs Little Dorrit var fantastisk, men Bleak House var - om mogleg - eit hakk betre. Aldri elles i desse filmatiseringane har rollefigurane (at nokon kan omsette det engelske characters med "karakterar" har eg aldri klart å skjønne) vore så individualiserte, aldri har det vore så god veksling mellom senene - nei, inga filmatisering er meir dickensk enn denne. Godt nytt Dickensår til alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen