Blir glad av å høre at lærelysten trekker deg mot faglitteraturen! Disse kan jeg trygt anbefale:

  • Robo Sapiens utgjør en velillustrert og appellererende inngang til det fascinerende feltet roboteknikk. Den består først og fremst av intervjuer med forskere. Spørsmålene og analysene er av det grundige slaget og forfatteren er tydelig engasjert.

  • Crazy Like Us er den beste populærvitenskapelige boka jeg har lest i år. Den handler om handler om hvordan vesten har påvirket resten av verdens syn på mental helse, og eksemplene er hårreisende. Trodde du at psykiske diagnoser er universelle? Les denne boka med en eneste gang.

  • Dersom du vil lære enda mer om nevorologi, velg The Naked Brain. Har pløyd gjennom en rekke lignende bøker, men Restak skiller seg ut gjennom sitt solide formidlingstalent og sine friske eksempler. Han trekker frem mye forskning jeg ikke har kommet over tidligere, og boken er svært lettlest.

  • Til sist - men ikke minst råder jeg deg til å snarest kjøpe en utgave av Mit smukke genom av biologen Lone Frank. Boken er enda ikke oversatt fra dansk, men ikke la det skremme deg. Den er en oppdatert, velreflektert, personlig og svært referanserik bok om genetikk anno 2010. Hvor står arv/miljø-debatten i dag? Virker det kneblende eller befriende hvem vi er rent genetisk sett? Hva kan vi bruke denne nye viten til? Boken gir noen svar og stiller enda viktigere spørsmål. Svært fengslende lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

"Crazy like us" virket veldig interessant, men regner med at den kun er å få få engelsk eller??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stemmer. Den ble utgitt i mars, og er med dette så fersk at ingen har rukket å oversette den enda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilEster SPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundKirsten LundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemetergretemorGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenReidun SvensliPirelliSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtMaren