Jeg innrømmer at jeg har hatt og fortsatt kommer til å ha skepsis og fordommer overfor for folk som ikke leser eller er interessert i å lese bøker.

Ikke fordi jeg tenker at de er "dumme", men fordi ingenting slår bøker når det gjelder å utvide/utvikle horisont, sjel og ånd.

Og det anser jeg som svært viktig hele livet gjennom. Men alt med måte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

MENER du virkelig det? At ingenting slår bøker når det gjelder å utvide/utvikle horisont, sjel og ånd?

Man kan reise, arbeide i andre land, få barn, bli utsatt for en ulykke, bli frelst inn i eller ut av en religion, sitte i regjering, være ansvarlig for et krisesenter, drive et småbruk, starte en bedrift, forske på kålormer, være utenriksreporter, ta en måneferd, bli kreftsykepleier, gå inn i militæret, være surrogatmor.... Men bøker slår alt?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, jeg mener virkelig det at ingenting slår bøker sammenlignet med annen type underholdning.

Jeg tok det som en selvfølge at det var underforstått.

P.S Hvis noen skulle henge seg opp i det, så mener jeg ikke alle typer bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, da misforsto jeg FULLSTENDIG!! :) Beklager, beklager. Se bort fra innleggene mine - helt på villspor :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker slår alt, ja, for gjennom bøker kan du rekke alle de tingene du listet opp og tusen ting til - langt mer enn ett menneske kan klare å gjennomleve i løpet av et liv kan oppleves dersom man leser bøker.

Det er ikke dermed sagt at man ikke kan være en interessant person eller ikke ha et flott, meningsfylt liv uten å lese, men jeg er enig med gretemor: Ingenting slår bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker bøker, og jeg leser jo nettopp for å få "leve flere liv", men jeg tror nok ikke at en bokopplevelse er det samme som å oppleve ting i virkeligheten. For eksempel hadde jeg jo lest masse bøker om kvinner som var gravide, fødte barn, ble mødre osv før jeg selv fikk barn, men disse bøkene kan umulig ha utvidet/utviklet min horisont, sjel og ånd like mye som å oppleve det selv. En av mine yndlingsbøker som ungdom handlet om en utvekslingsstudent i USA, det stimulerte reiselysten, men den faktiske opplevelsen av selv å reise ut og bo alene i et fremmed land utviklet meg nok mer enn boka kunne gjøre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selvsagt er egen opplevelse mer innholdsrik og "livsforandrende" enn den man får fra en bok, men det er fortsatt umulig å selv gjennomleve like mange ting som man rekker å lese seg gjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For ikke å snakke om gleden det er å møte mennesker i ulike sammenhenger, oppdage at de elsker bøker og er like ivrig som deg til å prate om dem. Hadde en bordkavaler i et selskap forleden, og det gikk i bøker under hele måltidet. Inspirerende!! Men for all del, jeg hygger meg med mennesker med andre interesser også. Engasjement er viktig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda A