Dette er en underholdende roman om den franske kjøpmannsdatteren Desirée, som ble Napoleons kjæreste, fikk kurven av ham da han kastet øynene på Joséphine, og så giftet seg med Napoleons general Jean-Baptiste Bernadotte. Som vi da skjønner, endte hun opp med å bli dronning av Sverige da ektemannen aksepterte tilbudet om å bli svensk konge. Han tok navnet Karl Johan, og hun ble dronning Desideria.

Jeg leste denne boken i tenårene, og den var med på å gi meg knagger å hekte fransk historie på - her er masse informasjon om personer og begivenheter i Frankrike (og Europa!) sent på 1700-tallet og tidlig på 1800-tallet. Jeg tror forfatteren Annemarie Selinko må ha gjort svært grundig research, slik at romanen er en ganske pålitelig kilde til kunnskap om hva som egentlig skjedde den gang da... men selvfølgelig, det er en roman, ikke noe historieverk. Det er som sagt lenge siden jeg leste den, men hadde jeg skullet gi den et terningkast den gang, ville jeg nok trillet en femmer.

P.S. Nå da jeg skulle registrere denne boken her inne, oppdaget jeg at forfatteren Annemarie Selinko selv hadde en dramatisk livshistorie, jfr. artikkelen om henne på dansk wikipedia. Det slår meg at hun jammen ser ut til å fortjene en roman selv!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol