[ Slettet av bruker ]

Viser 8 svar.

Dette er et fenomen som finnes på alle nettsteder. Det må vi tåle. Dersom det blir en moderator som skal bestemme hvem som skal få lov til å si hva, er vi på gal vei, mener jeg. Vi må tåle en avsporing. På samme måte som det er vår oppgave å ikke la oss avspore, men holde oss til temaet i tråden. Dersom vi følger en oppfordring til en avsporing i form av en eller annen provokasjon, er det i like stor grad vi som avsporer fra det som var tema.

Sensur er dumt. Sletting av kommentarer like så, bortsett fra at folk selv må få lov til å slette sine egne innlegg og kommentarer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En annen mulighet enn å slette er å flytte. Jeg er admin for et annet forum hvor diskusjonene også lett sporer av, men vi har muligheten til å splitte tråder i to og gi den nye tråden en mer relevant tittel ift hva diskusjonen går på. Det er nyttig fordi det da blir lettere å finne igjen den "riktige" diskusjonen senere, samme om man leter etter den opprinnelige tråden eller sidesporet (ofte er sidesporene vel så interessante).

At man før eller siden kan bli nødt til å kunne slette innlegg er egentlig også gitt i forhold til at vi befinner oss på internett, i så måte har diskusjonene her så langt vært på den "snille" siden (selv om det har utartet litt det siste døgnet), jeg har sett langt verre. Sjikane og drapstrusler skal ikke få stå, men jeg antar admin her har mulighet for å slette dersom han skulle finne det nødvendig.

Uansett er jeg enig med flere her i tråden, den aller beste strategien fra oss brukere er å ikke la seg provosere. Et godt råd i mange sammenhenger er å skrive det svaret du gjerne skulle skrevet og så slette det. Da får du ut litt frustrasjon, men slipper å forlenge usaklighetene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje vi som er «veteraner» her på bokelskere, kan gå foran med et godt eksempel?

  • Når en tråd begynner å spore av, ber trådeieren (eller evt. en annen) en av debattantene om å starte en ny tråd.
  • Når en tråd sporer av pga usaklige innlegg, ber trådeieren (eller evt. en annen) dem om å avslutte diskusjonen.

Problemet er at man ikke alltid vet hvordan ting vil utvikle seg. Vi tåler jo et par kommentarer som er litt på siden av diskusjonen, men ikke lange debatter.

Når vi starter en ny tråd, mister vi flere innlegg som forblir i den gamle tråden. Derfor er det i mange tilfeller best å splitte tråden i to, som du sier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter hvert som et forum vokser, kommer en ikke utenom nødvendigheten av å moderere trådene. Et sett med regler for hvor og hvordan et innlegg skal opprettes kan være greit å ha på plass før en begynner å flytte eller fjerne innlegg.

Jeg mener det er like greit å få dette på plass tidlig, før diskjonsforumet blir altfor uoversiktlig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det en gjerne ser på andre diskusjonsforum er at de har egne moderatorer som styrer forumet etter et fast sett med regler. Dersom det er personen som oppretter tråden som moderer en tråd kan vi se at hver tråd blir moderert forskjellig. Samtidig kan sletting av svar noen ganger hindre en god diskusjon.

Desverre kan det å moderere et forum være fryktelig tidkrevende, så der har dere en utfordring :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Før dette er på plass, kan vi gjerne bli flinkere til å minne hverandre på å ikke bevege oss utenfor trådens tema?

Jeg er blant dem som har trådt feil, og jeg tenker med gru på tråden om Alkymisten som handler om ganske andre ting enn boka. Men «alkymi» betyr jo å «omdanne»! ;o)

Vi kan jo gjøre ett av to:

  • La være å svare på innlegg som beveger seg utenfor temaet
  • Be om at «synderen» oppretter en ny tråd

Når det gjelder dem som elsker å provosere, så er vel det enkleste (men også det vanskeligste) å ikke gi dem den oppmerksomheten de sulter etter?

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

LailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud