Jeg lurer også på å kjøpe Kindle, har sett en på nært hold og ble veldig begeistret for den gode skjermen. Men jeg lurer på: Er det bare fra noen begrensede steder man kan laste inn bøker på den (som Amazon), kan man feks også laste ned norske bøker? Hvis det er begrensninger, så trenger man kanskje flere lesebrett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Kindle støtter formatene TXT, MOBI, PDF, HTML og AXW. Det finnes en rekke programmer for å konvertere filer fra f.eks epub til mobi-format. Det er ingen restriksjoner på å ligge inn filer på kindle som ikke er lastet ned fra amazon. Det vil si at du kan ligge inn filer du har lastet ned fra andre steder (f.eks fra project gutenburg, eller pdf-filer du har lagret på pc'en sin).

For å håndtere kindle-filene er nok det beste programmet calibre. Programmet er gratis og fåes på norsk. Her kan du redigere alle filene, legge inn omslagsbilde og handlingsreferat osv, i tillegg til å konvertere filene. Har bestilt meg kindle, og er allerede godt i gang med å gjøre klar nedlastede filer osv så alt er på plass til den kommer til uka :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dessverre er det slik at man, så vidt meg bekjent, kun kan kjøpe bøker fra Amazon. Det finnes flere nettsteder der man kan få gratis bøker ettersom de er så gamle at copyright har gått ut på dato. Disse må man laste inn via Amazon. I tillegg kan man ikke kjøpe norske bøker da forlagsbransjen i Norge ikke har ønsket å inngå et samarbeid med Amazon. Akkurat dette gjør meg ingenting ettersom jeg for det meste leser på engelsk. Har hatt min Kindle i et år nå og er strååååålende fornøyd! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva må man kjøpe hvis man vil lese norske e-bøker i tillegg da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ikke helt sikker. Ikke satt meg så mye inn i det de norske forlagene tilbyr. Vil tro de kan gi deg et godt svar på bokhandleren. Men du kan ikke laste ned Amazonbøker på annet enn Kindle. Så mulig du faktisk må ha to lesebrett om du ønsker både engelske og norske bøker... :(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et spørsmål til: Hvis man vil kjøpe Kindle, er det da billigere å kjøpe den fra UK enn fra USA?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg prøvde å kjøpe min ble jeg omdirigert fra UK til USa-siden fordi jeg ikke kunne kjøpe den fra UK... (Ganske sikker på at det var sånn, ellers var det omvendt). Det ble ihvertfall litt dyrere, betalte 1100 kr inkl toll og frakt for en kindle 3.generasjon 6" med wi-fi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hva er wi-fi?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trådløs internett-greie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine PedersenKristinBeathe SolbergVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaTine SundalHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborg