Jeg har lenge hatt lyst på kindle, men lurer på et par ting... Hvordan er det med menyen? Kan man sortere bøker etter forfatter/sjanger osv, eller ligger de bare etter hverandre i en lang liste? Og er 6" - skjermen stor nok? Vil ha en som får plass i veska, og vil ikke legge ut flere tusen som 10" koster... Og hvordan er det med pdf-filer, funker det? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Eg har 6"-skjermen og synest den er overraskande bra til å lesa pdf-filer på, men det kjem an på fila. Det beste er filer med mykje tekst og/eller tydeleg grafikk. Som regel synest eg det er best å rotera slik at eg får breiast mogleg skjerm.

Eg synest pdf-utgåvene av språknytt fungerer OK. Dei siste månadane har eg lese ein del partiprogram på kindle og dei fleste er lette å lesa. Det går bra å gjera notat, men tastaturet manglar norske bokstavar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser du spør vedk. pdf-filer - Når du kjøper ein Kindle får du ein eigen unik epostadresse - dittnamn@kindle.com, el.l. Dermed sender du ein pdf-fil som vedlegg til denne adressa, skriv "convert" i emnefeltet og Kindle formaterer pdf-fila til vanleg mobi-format og returnerer fila via nettet. Dette funkar greitt på min Kindle med kun wifi og er gratis. 6-tommaren er heilt grei - ein 10-tommar blir fort for stor. Noko av vitsen er jo som du seier å stappa Kindle'en i veska.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker min Kindle!Jeg har 6"-skjermen, den er som en vanlig pocket bok. Har ikke prøvd pdf-filer, men den større er laget spesielt for det. Kjenner noen som leser mye jobb bøker med diagrammer, de er svært fornøyde med dens store. Designet er som å lese en bok- fraværet av farger er ikke plagsomt, da det ikke er ofte at jeg leser bilde bøker. Det er langt behageligere å lese på leesebrettet med e-ink enn på Ipad o.l. med bakgrunnsbelysning. Kindlen blar raskt, gir meg muligheten til å tilpasse skriftstørrelsen til det jeg synes er mest behaglig (synes endel engelske bøker har veldig liten skrift), og ordbok funksjonen er glimrende! Menyen kan du lage som du vil selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lurer også på å kjøpe Kindle, har sett en på nært hold og ble veldig begeistret for den gode skjermen. Men jeg lurer på: Er det bare fra noen begrensede steder man kan laste inn bøker på den (som Amazon), kan man feks også laste ned norske bøker? Hvis det er begrensninger, så trenger man kanskje flere lesebrett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kindle støtter formatene TXT, MOBI, PDF, HTML og AXW. Det finnes en rekke programmer for å konvertere filer fra f.eks epub til mobi-format. Det er ingen restriksjoner på å ligge inn filer på kindle som ikke er lastet ned fra amazon. Det vil si at du kan ligge inn filer du har lastet ned fra andre steder (f.eks fra project gutenburg, eller pdf-filer du har lagret på pc'en sin).

For å håndtere kindle-filene er nok det beste programmet calibre. Programmet er gratis og fåes på norsk. Her kan du redigere alle filene, legge inn omslagsbilde og handlingsreferat osv, i tillegg til å konvertere filene. Har bestilt meg kindle, og er allerede godt i gang med å gjøre klar nedlastede filer osv så alt er på plass til den kommer til uka :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dessverre er det slik at man, så vidt meg bekjent, kun kan kjøpe bøker fra Amazon. Det finnes flere nettsteder der man kan få gratis bøker ettersom de er så gamle at copyright har gått ut på dato. Disse må man laste inn via Amazon. I tillegg kan man ikke kjøpe norske bøker da forlagsbransjen i Norge ikke har ønsket å inngå et samarbeid med Amazon. Akkurat dette gjør meg ingenting ettersom jeg for det meste leser på engelsk. Har hatt min Kindle i et år nå og er strååååålende fornøyd! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva må man kjøpe hvis man vil lese norske e-bøker i tillegg da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ikke helt sikker. Ikke satt meg så mye inn i det de norske forlagene tilbyr. Vil tro de kan gi deg et godt svar på bokhandleren. Men du kan ikke laste ned Amazonbøker på annet enn Kindle. Så mulig du faktisk må ha to lesebrett om du ønsker både engelske og norske bøker... :(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et spørsmål til: Hvis man vil kjøpe Kindle, er det da billigere å kjøpe den fra UK enn fra USA?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg prøvde å kjøpe min ble jeg omdirigert fra UK til USa-siden fordi jeg ikke kunne kjøpe den fra UK... (Ganske sikker på at det var sånn, ellers var det omvendt). Det ble ihvertfall litt dyrere, betalte 1100 kr inkl toll og frakt for en kindle 3.generasjon 6" med wi-fi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hva er wi-fi?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trådløs internett-greie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva i huleste er en Kindle? ^..^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kindle er en "e-bok"-leser (elektronisk bok), eller bokleseskjerm kan det vel også kalles. Dvs at du henter og leser fra nettet, men boka er på skjerm. En liten pc om du vil:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ahaa :D Skjønner. Tusen takk for opplaringen :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sortering er litt begrenset, men man kan sortere etter forfatter eller lage mapper med eks. Sci-Fi, Crime osv og legge bøkene inn her.

Jeg startet ut med alle i en liste, sortert etter forfatter. Greit nok med få bøker. Jeg begynte imidlertid å lage mapper med forfattere etterhvert som antall e-bøker øket på. Mappene kan du sortere alfabetisk også.

Jeg har også til enhver tid en mappe som heter READING. Her ligger de bøkene jeg til enhver tid er iferd med å lese, så jeg slipper å lete i forskjellige mapper etter de par tre bøkene jeg har på gang til enhver tid.

Lykke til med Kindle kjøp. Den "lille" skjermen er mer enn stor nok. Den går ned i alle veskene mine, også de små. Skjermstørrelsen glemmer man med en gang, man glemmer imidlertid ikke hvor enkelt det er å dra denne med seg istedenfor 4-5 bøker på ferie... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har endelig sortert mine bøker, foreløpig etter sjanger. Fungerer utmerket! Nå er det til og med mulig for andre enn meg å få en oversikt over innholdet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

6" skjermen er stor nok til valig lesning synes jeg. 10" er vel for de med for mye penger eller som for eksempel leser fagbøker med mye illustrasjoner i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

TheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone H