Når jeg har kjøpt meg en ny bok, løsner jeg forsiktig prislappen og tar den av, blar i den og kjenner på sidene, lukter gjerne litt på papiret, og skriver til sist navnet så pent jeg kan inni... Leser også gjerne noen setninger her og der, men unngår slutten.. Er jeg alene om å ha slike ritualer? Hva er ditt ritual i så fall???

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Jeg pleier å sette meg godt til rette i soffaen med pcen foran meg. Så legger jeg posen(e) på bordet, tar ut alle bøkene og legger de i en stabel foran meg. Deretter begynner jeg å fjerne alle prislappene. Så studerer jeg hver enkel bok mens jeg legger de inn her. Og etter det blir jeg sittende å lese litt i de, omslag og kommentarer på innsiden av smussomslaget. Tilslutt organiserer jeg de pent i bokhylla mi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prislappen forsvinner først. Så er det lesing bak på boka, og blar raskt gjennom boka. Sjekke kva originaltittelen er, og avslutter med å lese den første linja i boka. Morsomt å sjå kva boka starter med. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ligner litt på det jeg gjør da: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen faste ritualer utenom at jeg som andre har sagt før meg nyter lyden og følelsen av å åpne en ny bok. Og lukten av trykksverte vekker alltid minner:) Ellers blir det sånn at er den nye boken noe jeg har gledet meg til lenge, havner alle andre leseprosjekter på vent mens jeg leser ferdig den nye boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, lukten av trykksverte vekker nok minner hos flere enn meg skjønner jeg... : )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikkje så mykje ritual, men eg gler meg til å kome heim når eg har kjøpt ny bok, for då kan eg sette ho på plass i bokhylla mi, og så bruker eg litt tid på å beundre bokhylla siden ho er blitt litt meir utfyllande.

Prislappen tek eg av -- forsiktig -- med ein gong eg plukker boka opp igjen og skal lese ho. Hugsar ein gong eg reiv av prislappen kjapt, og då vert boka skada. vert eg lei meg, då!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, kjenner meg igjen i mye av dette og, har også revet av en prislapp for hardt og skadet boka: ((( Trist: (

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må fjerne prislappen, men klistrer den inne i boken, bakers i permen. Jeg har begynt å bli så nostalgisk på min gamle dager at jeg har fått for meg det kan være morsomt å se hva boken kostet den gang jeg kjøpte den. Før skrev jeg alltid navnet mitt, men har sluttet med det, av og til leser man jo faktisk bøker man vil kvitte seg med. Jeg blar litt i boken, liker å kjenne lukten av trykksverte, hvor sært er ikke det... Liker også å høre den lille knirkelyden som kommer når man åpner boken for første gang, derfor velger jeg aldri den boken som står lettest tilgjengelig i bokhandleren, for den har nok noen tafset på før meg. Da tror jeg ikke det var mer, men det er jo ganske sært da...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tar av prislappen og klistret den på innsiden av coveret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig å se slike kommentarer som denne, for når du skriver knirkelyder slik, skjønner jeg at du er en ekte bokelsker: )))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sånn bortsett fra at jeg alltid må lese baksiden rett før jeg starter å lese (selvom jeg har lest den tidligere) så har jeg egentlig ingen ritualer. Om jeg leser en norsk oversettelse må jeg alltid sjekke hva originaltittelen er da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, når jeg starter å lese en bok, må jeg alltid begynne med å studere bilder/forside og lese bakside, så den har jeg og... + at jeg sjekker original tittel, så der er vi like, så da hadde jeg altså flere ritualer gitt... Hm..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror egentlig jeg bare tar av prislappen! Det er viktig :) Etter å ha innsett at jeg ikke kan beholde alle bøker jeg noensinne har kjøpt, har jeg sluttet å skrive navn i - det gjør jeg stort sett bare når jeg skal låne bort boka. Jeg leser ikke i boka uten å begynne på begynnelsen - men når jeg står i butikken og skal kjøpe, DA må jeg lese litt for å se om jeg liker stilen. Det høres ut som om du er en skikkelig bokelsker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he he, er nok det ja; ) Nei, det hender jeg gir bort bøker jeg har lest, men ikke ofte... Kjøper heller en til og gir bort den... Du forstår, tror av en eller annen grunn alltid jeg kommer til å lese den igjen.. gjør ofte det med bøker jeg liker godt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er kanskje yngre enn meg.... Jeg ga ikke fra meg noen bøker før jeg ble førti :) Og så bor jeg i leilighet, så det er litt begrenset plass....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, er nok ikke særlig mye under førti, men jeg jobber som språklærer (norsk og engelsk) og syns det er så mye jeg bør ta vare på, for en kan jo også få bruk for det i jobben og da... Men det med plass begrensninger kjenner jeg til, vi pusser opp stua nå, og i den forbindelse er bøkene mine lagret nå, og skal snart settes på plass igjen.. Jeg har nå spekulert i det vide og det brede på om jeg da skal tynne ut litt i bokhylla mi, og gi bort noe for å få bedre plass... er ikke helt sikker ennå...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg tenkte tanken mange år før jeg fikk satt den ut i livet... Satte også bøkene mine vekk mens jeg pusset opp. Men da jeg fikk opp bokhylla igjen hentet jeg ikke bøkene som lå på loftet - i stedet ble den fylt opp med nye bøker! Innfører stadig inntaksstopp - vi har jo biblioteker - men har problemer med å få det til å virke...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he he, den var herlig, skulle nesten gjort noe slikt, men vi har ikke loft eller kjeller: (

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone HRolf IngemundsenKirsten LundVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelli