A Christmas Carol, denne eviggrønne staude av Dickens, har jeg faktisk aldri lest, bare sett som film og teater. Og teaterforestillingen var den mest fantastiske. Patrick Stewart var alene på scenen i halvannen time mens han spilte alle karakterene fra Tiny Tim til Scrooge. Og vi gikk hjem fra teateret og sverget på at vi hadde sett minst 10 personer på scenen samtidig. En opplevelse av de sjeldne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Selv tok det meg mange år å lese novella. Men i mange år på rad gikk en musical-versjon på norsk tv i jula, med Albert Finney i rollen som Scrooge og Alec Guinnes som Marley. Jeg ble så glad i den versjonen som liten at jeg lenge nekta å se andre versjoner. Det har heldigvis godt over nå, og jeg kan kose meg med de fleste versjoner. Det er en så fantastisk historie at det skal mye til å ødelegge den, egentlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor så du dette? I London?
Må ha vært litt av en opplevelse :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg så det to ganger i Los Angeles, på to forskjellige teatere, med 4 års mellomrom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dickens har tydelegvis inspirert både den eine og den andre. Her er ein film som eg viste for elevane mine i dag om plagiering.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LSteinar HansenTove