Det er første August allerede. Hvilke bøker leste du i Juli? Jeg har skrevet om bøkene jeg leste i Juli i bloggen min. Velkommen inn. http://leserommet.wordpress.com/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 29 svar.

I juli leste jeg 1984 av George Orwell, Morder uten Ansikt og Hundene i Riga av Henning Mankell og Det Tapte Symbol av Dan Brown.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De tapte symbol har jeg også stående i bokhylla. Det er egentlig mannen min som har kjøpt boken, men jeg skjønner at jeg også kanskje bør lese den. 1984 har jeg også veldig lyst til å lese. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble Grensetrilogien av Cormac McCarthy (begynte på den i juni, men ...), og den var strålende. Virkelig god var også Utrenskning av Sofi Oksanen. Din nestes hus av Kaaberbøl var jeg sånn passe fornøyd med, og helt på tampen av juli ble det Det grovmaskede nettet av Håkan Nesser. Den var helt grei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har fått lest endel bøker i Juli du :) Utrenskningen og Grensetriologien har jeg ikke hørt om før. Må lese meg litt opp på de bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cormac McCarthy er min favorittforfatter for tiden. Du har kanskje hørt om Veien, som også gikk på kino i fjor. Det er samme forfatter. Hvis man setter pris på et fantastisk språk, så leverer McCarthy dette til fulle.

Sofi Oksanen, som har skrevet Utrenskning, er en helt annen type forfatter. Jeg var ikke helt overbevist etter å ha lest hennes Stalins kyr. Utrenskning derimot synes jeg var strålende. Den er fæl, sjokkerende, kvalmende, men også veldig interessant og meget godt skrevet.

Lykke til :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at det ble en del ungdomslitteratur på meg, men til gjengjeld likte jeg dem veldig godt! Og Harry Potter er et must fra tid til annen (har ikke lengre tall på hvor mange ganger jeg har lest dem;)

En svunnen tid - Kate Morton (Likte du de andre bøkene av Kate Morton, liker du nok denne også. Den er på en måte litt mørkere, men jeg likte den! Jeg er veldig glad i det mystiske elementet Morton trekker inn i sine bøker)

Russisk Vinter - Daphne Kalotay (Til tross for tidvis frustrerende språk (jeg syns nok ikke at forfattene burde benyttet seg av presens når hun beskrev handlinger tilbake i tid) likte jeg historien. For meg som er glad i å danse, var det gøy at hovedpersonen var en balettdanser, og at vi fikk et innblikk i hvordan det var som danser i etterkrigstidens Sovjet)

Mini-Shopoholiker - Sophie Kinsella (Like morsom som alltid! Skikkelig sommerlitteratur, som ikke krever noenting av deg som leser)

Sjelevandreren - Ann Brashares (Forfatteren av jenter i jeans har nå prøvd seg på en bok for voksne. Jeg syns den passer best for unge voksne, rundt 20, og vil nok klassifisere den som chic-lit, til tross for de mange filosofiske bemerkningene rundt om i boka.)

Safirblå - Kerstin Gier (Oppfølgeren til Runbinrød, og fremdeles like bra! Forfriskende fantasy for ungdom, som får meg til å ønske at jeg kunne tysk slik at jeg kunne lese den siste boka i serien nå, og slapp å vente til den kommer på norsk)

Den Syvende bølge - Daniel Glattauer (Oppfølgeren til Mot Nordavindene, og jeg måtte selvfølgelig lese den for å finne ut hva som egentlig skjedde mellom Emmi og Leo. Den er enkel og lettskrevet, og anbefales for deg som liker en litt anderlesed kjærlighetsbok.)

Fallen Engel - Becca Fitzpatric (Falt ikke helt i smak. Boka ligger på en måte i grenseland mellom fantasy og highschool drama, og jeg hadde foretrukket enten eller)

Harry Potter and the chamber of secrets - J. K. Rowling Harry Potter and the prisoner of Azkaban - J. K. Rowling

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser vi har ganske lik smak på bøker. Mini-Shopoholiker har jeg ikke lest enda, men chik-lit bøker er alltid fin sommerlektyre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble noen mens jeg lå på stranden og ellers:

Fortsatt savnet - Chevy Stevens

Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant - Jonas Jonasson

Budels-budda - Hanif Kureishi

Tre kopper te - Greg Mortenson

Historien om Pi - Yann Mortenson

Arven - Kathrine Webb

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fire bøker, noe bra og noe som jeg ikke synes var så bra.

Selvomsorg av Ole Robert Sunde er en perle (selv om det dessverre er et bokklubb-uttrykk). Fortelleren observerer verden, asossierer og SER verden omkring seg med omsorg og undring. Tvangsmessig kryssing av terskler mens han må tenke på Bach. Anbefales!

Bokens folk av Geraldine Brooks var ganske underholdende, men ble for rotete, ikke så godt skrevet heller.

Oppløsning av C.J. Sansom - krim fra England på 1500-tallet, hadde gleda meg til den, men ble litt skuffa. En mørk og dyster bok, og langdryg handling, litt kjedelig rett og slett.

Regnbuen av D.H. Lawrence. Denne romanen kaller på en mengde adjektiver, det er en kraftfull, episk og nesten messende tekst. Sterk leseropplevelse, men lang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kafka på stranden av Haruki Murakami. Denne boka koste jeg meg veldig med. En slik bok en ønsker å lese og lese og komme til slutten, samtidig som en ønsker at boka aldri skal ta slutt.

Blått lyn av Ann Cleeves, en helt grei krimbok

Når ein først skal skyte nokon av Arnfinn Kolerud. Fornøyelig bok der det ikke bare er nynorsk og bokmålsfolk som strider, men også innad blant nynorsktilhengerne, der en strides om bruken av a-eller i-endinger:-)

Kranes konditori av Cora Sandel. Om sjalusi, misunnelse, mistro, sladder og hat. Like aktuell i dag!

Kjærlighet av Hanne Ørstavik. En liten sak om ødeleggende kjærlighet.

Syndebukkens krets av Ebba Haslund. En bok om hat og hevnlyst og hvordan hatet kan ødelegge en som menneske. Haslund er en forfatter som kan skrive om det meste, med like stor innlevelse og formidlingsevne!

Brev 1970-1975 av Olav H. Hauge. Nydelig brevveksling mellom Olav H. Hauge og Bodil Cappelen. Anbefales til alle som er kjent med Hauge sine dikt!

Et glass melk takk av Herbjørg Wassmo. En grufull beretning (roman) om menneskehandel på sitt verste! Måtte ta meg noen dagers pause etter denne!

Og grunnen til at jeg har lest så mange bøker er at jeg har hatt ferie og sekken full av bøker:-) Nå er det tilbake til hverdagen, men har allerede vært på biblioteket og hentet hjem flere bøker, men nå blir det faglitteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest fem bøker i juli. Den første var jeg på slutten av i Juli og den siste var jeg i midten av.

Sekskanten av Ebba Haslund var veldig varierende. Desverre mest i negativt forstand. Jeg hadde nesten absistenenser etter andre bøker. Jeg var veldig glad når jeg kunne klappe igjen og kunne begynne på ei ny.

Glemte minner av Rannveig Marit Mindresunde Ei vakker trist og viktig bok som jeg mener mange,mange bør lese. Den tar opp viktig ting med Sorg som er litt tabu og som man sjelden tenker over.

Bli hvis du kan. Reis hvis du må av Helga Flatland Denne boken er bare WOW,WOW,WOW<3. Denne boken er blant topp tre over bøker jeg har lest i år:).

Arven av Katherine Webb Den første delen av boka irritert meg noe voldsomt og den andre delen var stikk motsatt ( dvs. FANTASTISK<3)

En sannsynlig historie av Karin Alvtegen Det er en varierende bok. Men den er ikke noe dårlig. Men de beste delene tilfredstiller min krav til en favorittbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at du ikke likte Sekskanten. Jeg likte godt boka, men det skyldes kanskje mitt forhold til "Bare et lite sammenbrudd" og ikke minst hovedpersonen Lillemor. Sistnevnte har jeg lest "ørten" gang, første gang for mange år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I løpet av sommeren har jeg lest mange bøker, i juli (som er min høysesong for lesing) leste jeg, i år som i fjor, over 30 bøker. En stor del av disse bøkene går (dessverre) inn i kategorien "ikke minneverdige", og jeg velger derfor bare å trekke fram noen av bøkene her:

  • Sir Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes (har hittil lest 7 av de 9 bøkene jeg har, 5 av disse i juli)
  • Jacob Breda Bull Prestegårds-historier
    og Eventyr og historier (koselige eventyr og historier, skal lese mer av Bull framover - ser ut til at jeg har hans samlede stående i hyllene mine)
  • John Ajvide Lindqvist: Papirvegger (ikke alle fortellingene er like gode, men de fleste har et klart skrekkelement i seg - den site er dessuten en epilog til romanen Håndtering av udøde, men kan leses avhengig av romanen)
  • Johanne Hildebrandt: Frøya (interessant roman basert på norrøn mytologi - gudene og gudinnene fra gudelæren er her framstilt som vanlige mennesker... skal lese de to andre bøkene i trilogiene senere, må bare få lånt dem fra biblioteket først...)
  • Paul Auster: Timbuktu (god og tankevekkende roman om en hund og hans herre - det spesielle er at alt fortelles gjennom hundens øyne)

I tillegg til disse bøkene må jeg trekke fram at jeg nådde mitt eget mål om å få lest ei bok til av Knut Hamsun: Mysterier, uten at jeg kan si meg helfrelst av den grunn. Boka fjernet ikke helt usmaken Sult ga meg, men kanskje må jeg prøve ei bok til...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke forstår jeg at dere rekker å lese så mye, men jeg hiver meg på bølgen. Balansekunst av Rohinton Mistry, Skråninga av Carl Frode Tiller, Lille Stjerne av John Ajvide Lindqvist, Gjenferd av Jo Nesbø og Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen Hadde en herlig tid på bokfronten. Alle bøkene var av ypperlig klasse i hver sin sjanger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste noen bøker i juli, fem og en halv ble det: Giftstrøm av Eystein Hanssen, Frost og Aske av Wolf, Vinterstengt av Horst, Den syvende bølgen av Glattauer, Skinndød av Enger og nå holder jeg på med Afdeling 64 av Adler-Olsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
  • Marens lille ugle av Finn Havrevold, høytlesning for barnebarnet på 7 og et fengslende gjenhør med en bok jeg lo mye av som barn.
  • Den hemmelige hagen av Frances Hudgson Burnett, høytlesning for barnebarnet på 11, og også en av mine barndomsbøker. Bare nydelig!
  • Jane Eyre av Charlotte Brontë, leste denne parallelt med Den hemmelige hagen, barnebarnet krevde fortløpende oppdateringer av Jane Eyre. Samme sjangre. Neste år går hun vel for Jane Eyre, den lille...
  • Skillingen og drømmen av Somerset W. Maugham, en overraskelse! En interessant roman over maleren Paul Gauguins liv. Fant den i en hotellrespesjon i Hellas.
  • Moulin Rouge av Pierre la Mure, interessant roman bygget over livet til den franske maleren Henri de Toulouse-Lautrec.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"EN SVUNNEN TID" av Kate Morton, "REISEN HJEM" av Lori Lansons, "RAPSGUBBENE" av Karin B Holmqvist"SØLVHAMMEREN" "JÆRTEGN" og "HELGENKONGEN" av Vera Henriksen og begynte på "VEKTEN AV SNØKRYSTALLER" av Thorvald Steen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest 3 1/2 bok i juli. Av disse var det nok barnepiken som gjorde størst inntrykk.

Bøkene jeg har lest er:

Kathryn Stockett - Barnepiken

Elizabeth Kostova - Historikeren

Katharina Hagena - Smaken Av Eplekjerner

Og holder nå på med:

Tatiana de Rosnay - Bumerang

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter litt tyvtitting på profilen min, finner jeg at disse i all hovedsak er lest i juli: "Enken" av Gil Adamson, "Døden og vingehesten" av Egil Sandø, "Oppløsning" av C. J Sansom og "Bli hvis du kan, reis hvis du må" av Helga Flatland. Fire ganske forskjellige bøker, hvorav særlig først- og sistnevnte er anbefalelsesverdige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bli hvis du kan, Reis hvis du må av Helga Flatland er bare helt fantastisk:). Den anbefaler jeg også!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leopardens øye - Henning Mankell

Bløtkakemannen - Tor Åge Bringsværd (gjenlesing)

The Sphinx Mystery - (pågående)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har visst ikke gjort noe annet enn å lese bøker i Juli så jeg skal ikke ramse opp alle 14. De jeg kommer til å huske er Shantaram av Roberts, The Devine Comedy Vol. 1 Inferno av Dante og Wife no. 19 av Young.

Kjempebra bøker alle 3, favoritten er helt klart Shantaram. En fantastisk bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er nok ikke hver måned jeg kommer opp i de antallet nei.
Må jo innrømme at flere av de er lettvektere:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tapte døtre av Xinran, Kjempenes fall av Ken Follett, Drep ikke en sangfugl av Harper Lee og Kross og kvitsymre (Sagaen om Ulfsætta) av Knut Hauge :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde en lang liste med bøker jeg skulle lese i juli, men jeg må innrømme at lesinga gikk litt i stå i midten av måneden.

Har fått lest disse: Toni Morrison - Sangen om Salomon, Sylvia Plath - Glassklokken, Albert Camus - Den fremmede, Knut Hamsun - Mysterier og Boris Vian - Dagenes skum.

Mange gode opplevelser, og jeg tror denne månedens favoritt må bli en av de to siste. Bokanmeldelser HER. Nå er jeg i gang med augustlesinga der Mesteren og Margarita står først i kø..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år ble det fem bøker i juli.

Der jorden reiser seg av Anuradha Roy

Dyp Rød 315 av Helene Uri

Sanctus av Simon Toyne

Kollektivt Selvmord av Arto Paasilinna

Varsleren av Hogne Hongset

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DiddiIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunn