Til høsten begynner jeg i 3. klasse på videregående, noe som betyr at arbeidet med fordypningsemnet (tidl. særoppgave) er rett rundt hjørnet. Dermed vil jeg bruke de resterende ukene av sommerferien til å forberede meg ved å velge ut aktuelle forfattere samt primærlitteratur.

Jeg har tenkt å velge ett av følgende punkt, og setter stor pris på forslag fra andre bokelskere med tanke på boktitler og forfattere:

  • Lese tre-fire bøker som omhandler mellommenneskelige relasjoner og sosial interaktivitet og foreta en komparasjon.

  • Fordype meg i ett forfatterskap. (Har vurdert å velge Dickens og sette meg inn i hvilken utvikling hovedpersonene gjennomgår i løpet av historiene)

  • Foreta en komparativ studie av to forfatterskap. (Gjerne ett eldre og ett nyere)

Sist, men ikke minst vil jeg understreke at hensikten bak denne tråden på ingen måte er å skyve det arbeidet som ligger foran meg over på andre. Jeg ønsker ganske enkelt å motta innspill fra flere parter før jeg bestemmer meg, noe jeg tror vil ha en produktiv effekt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hmm, jeg fordypet meg i symbolikken i og utviklingen av folkelitteratur og eventyr, mener jeg å huske. Men jeg gikk opp som privatist og fikk aldri spørsmål om det.

Den første muligheten kan man iallfall gjøre mye ut av, men den siste virker også som en sterk oppgave hvis du legger litt innsats i det. Kanskje du kan sette dem sammen. Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt beste råd er å velge ut fra egen interesse og jobbe godt med oppgaven. Lykke til!

Her er noen nettadresser som kanskje kan være nyttige før du tar en beslutning:

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for nettlenkene! Jeg likte spesielt godt sidene til biblioteket i Stavanger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det siste alternativet ditt om å foreta en komparativ studie av to forfatterskap høres spennende ut :) Sikkert litt fascinerende å se hvordan forfattere har utviklet seg gjennom tidene, og hvordan skrivemåte og bøker i seg selv har forandret seg. Hvis det da er på den måten du tenker på å vinkle oppgaven din :)

Da jeg selv skulle ha særoppgave (som det het den gang), hadde jeg om en norsk forfatter og hennes karriere, noe jeg angrer litt på idag. Jeg følte, og føler fortsatt, at jeg kunne gjort så mye mye mer ut av det hele, men skolelei som jeg var så valgte jeg den letteste utveien. Et råd til deg, ikke gjør det. Jobb med det som interesserer deg mest, sett deg godt inn i litteraturen og forfatterne, og ikke minst, kos deg med oppgaven :) Lykke til! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde også om en norsk forfatter (gjorde om litt på den fra 9. klasse) og kunne egentlig tenkt meg noe annet, men vi stod ikke så veldig fritt i valg av oppgave. Det skulle være en norsk forfatter synes jeg å huske. Vet andre klasser både før og etter meg har stått friere i forhold til tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarenJarmo LarsenTheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorTove