I dag 31. juli 2011 har vi som har lest Don Quijote sammen her på bokelskere.no, etter den oppsatte leseplanen lest ut del I av verket, altså den boken som Cervantes ga ut i 1605.

Så er spørsmålet: er det stemning for å lese også del II i fellesskap? Jeg for min del vil gjerne lese også den delen som samlesing, jeg hadde nok aldri fått lest del I på egenhånd, og har hatt stort utbytte av innleggene fra alle dere andre samlesere underveis. Men samlesing forutsetter jo at flere enn meg deltar, da...

Jeg åpner denne tråden for å lodde stemningen, og ber samtidig om synspunkter på følgende temaer:

  1. ER det flere som vil samlese del II her inne?

  2. I så fall: NÅR? Er det passende å ha offisiell lesestart 15. august? Når jeg foreslår dette (for å ha noe konkret å diskutere ut fra), tenker jeg at de mest aktuelle samleserne av del II antagelig er vi som har samlest del I (og som ikke har kastet inn håndkleet ennå) - og hvis vi vil gå i gang med del II, så trenger vi kanskje ikke så lang pause? Men på den annen side er kanskje noen av disse "kandidatene" på ferie akkurat nå, så da er det rimelig å legge inn et par ukers pause slik at flest mulig får gitt sitt besyv med i laget om temaet "samlesing del II".

  3. Ja - og OM det blir samlesing av del II, så må vi jo ha en ny leseplan. Jeg kan godt sette opp den slik jeg gjorde for del I - men nå har kanskje samleserne av del I flere synspunkter på hvor lange bolker som er ønskelige? Vi har jo litt flere erfaringer å trekke på nå...

Spent på responsen! (Og håper å slippe å lese del II på egenhånd, for da spørs det om jeg klarer å stå løpet ut...)

:-D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Jeg hadde heller ikke kommet i gang med boken uten dette tiltaket så jeg applauderer forslaget om å gjenoppta prosjektet og sette opp leseplan for del 2.

Må innrømme at jeg falt av litt i ferien, så start fra 15 august passer supert, slik at jeg får tatt igjen det tapte.

Jeg vil benytte anledningen til å takke deg Anneliunga for entusiasmen og iveren din, og ikke minst det flotte tiltaket med felles leseplan. Takk også til dere andre leseglade og oppvakte deltakere som bidrar i diskusjonene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk, MyStory! Fint at du også er stemt for å bli med videre - the more the merrier, som jeg også skrev til RandiA i går. Nå har jeg satt opp forslag til leseplan for del II - skal åpne tråd og putte den inn nå, bare vent litt, så kommer den. :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må bare innrømme at jeg "snik-følger" gruppen om det er tillatt. Er godt over halv-veis med Del II så jeg vil gjerne følge gruppen på sidelinjen....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åja, det er KLART det er tillatt, mer enn det, det er ytterst velkomment og bare hyggelig! Skulle bare mangle! The more, the merrier!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, takkk...det er fint ja...blir egentlig litt forundret over denne "romanen", spesielt Del II ... det føles nesten ikke slik at den er skrevet for 400 år siden; mye er liksom så "up-to-date" i tankegangen - detaljert, ja...men utrolig mye fornøyelig. Å betegne den som "velskrevet" blir liksom litt flaut ord å bruke; den er jo gnistrende flott jo.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uten å ha lest alle svarene du har fått så kan jeg si at jeg er med på samlesing av del 2.
Jeg er veldig takknemlig om du setter opp leseplan og jeg syntes det har fungert veldig bra slik vi har gjennomført del 1.
Håper de fleste vil være med på Don Quijote sitt tredje eventyr :)

15 august hørtes greit ut siden det nok er noe ferieavvikling fremdeles :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott - da ser det ut som om vi blir en liten gjeng i denne runden også. Jeg kommer med en forslag til ny leseplan - ville lodde stemningen først, men nå skal jeg sette opp en oversikt og legge den ut når den er klar (blir nok ikke i kveld, men skal prøve på i morgen). Denne gangen tar jeg Worrens inndeling som utgangspunkt fra starten av - ser ut som om de fleste leser den (eller hører på Duc Mai-The). Kommer plutselig tilbake!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter en lang diskusjon med meg selv, tror jeg at jeg har konkludert med at jeg vil bli med videre. Fikk lest ut del I i går, og det hadde jeg aldri greid uten hjelp fra dere. Og når jeg først har kommet så langt, er det jo litt dumt å gi seg halvvegs... Skal derfor prøve å henge på fra 15. august ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres ut som vi er på linje, Bjørg! Jeg trenger også fellesskapets drahjelp for å komme meg gjennom del II, og synes samtidig det ville være skrekkelig ergelig å gi seg halvveis. Felles gleder, felles trøst: samlesing, here we come... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er med, veldig klar for en liten pause, og bolkene kan godt være korte. Samtidig var det en god idé å lese de innskutte historiene samlet. 15. august er fint :)

Og jeg hadde heller ikke stått løpet ut uten dere andre...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den 15. august høres bra ut, har riktignok lest et stykke ut i del II, men siden jeg er på ferie og ikke har tatt med den boka, har jeg grepet til andre i det siste. Kommer neppe til å holde meg helt og holdent til leseplanen (i hvert fall hvis boka er spennende/interessant/morsom), og det blir sikkert så som så med innlegg her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

15 august høres bra ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg falt dessverre ut i slutten av juni og vet ikke om jeg får til dette, men kommer nok til å stikke innom for å lese hvordan det går med stakkar DQ. Lykke til videre dere som fortsatt henger med :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Falt dessverre litt etter jeg også.. Lesetid ble plutselig ofret til fordel for øldrikking i rundkjøringer, bo i en gammel Ford på Lillehammertreffet i mai, og i juni ble det mest eksamensfokus.. Har kommet et stykke, men har valgt å legge det fra meg for nå. Håper jeg klarer å komme igjennom senere da, for det er jo en intressant bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, lurte litt på hva som feilte deg som drakk øl i rundkjøringer, men så ser jeg jo at du er ung og sikkert har ikledd deg en rød eller blå snekkerbukse eller liknende mens du prioriterte øl og rundkjøringer framfor DQ :) Jeg vet ikke om jeg kommer i gang igjen, men det hadde vært greit å ha gjennomført.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så synd å "miste deg" i denne sammenhengen, Ann Christin - men jeg tolker deg som om du ikke HELT har kastet inn håndkleet? Det er lov å skumlese når tullpratet (dame-drømmene og slikt) tar fullstendig overhånd... det håper jeg i alle fall, for det gjør jeg! ;-) Men ellers finnes det jo mange fristelser mellom to permer, så jeg skjønner jo at det OGSÅ blir et prioriteringsspørsmål, det her...!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er med, og det er ok for meg om vi starter opp 15 aug.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, stå på med dette tiltaket! Men eg vil gjerne ha ein liten pause - ok med start 15.8. og fyrste bolk til sundagen etter. Men gjerne litt færre sider frå gong til gong, kanskje?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke fremmed for hverken liten pause eller kortere bolker, jeg! I forrige runde lot jeg kapitteltitlene styre mye av oppdelingen, slik at innskutte historier fortrinnsvis skulle havne i en og samme bolk. Har ikke tittet på innholdsfortegnelsen i del II ennå, avventer innspill i denne tråden før jeg går til det skrittet.

Takk for svar fra deg, KjellG. Var sant å si litt bekymret for at dine Dickens-planer kunne ha lurt deg vekk fra DQ del II...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bare fortsatt å la Duc Mai-The lese for meg, så jeg er snart ferdig med hele boka. Er en anelse lei, selv om det fortsatt er endel å trekke på smilebåndet av. Jeg gleder meg litt til å bli ferdig, sånn at jeg kan begynne å høre på noe mindre galskap. Lykke til med videre samlesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønte nesten at du ville la Duc Mai-The løse spørsmålet - og lesingen - for deg, ja. Forstår godt at du er litt mettet nå! Hvis det nå blir et samlesningsprosjekt av del II, så kanskje det kan hende at du stikker innom en av de nye DQ-trådene dann og vann likevel? - ellers sees vi vel i andre tråder, tenker jeg. :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

FERDIG! :D Hva skal jeg høre på nå da....?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du skal høre på Amalie Skrams "Hellemyrsfolket". Lest av Eilif Armand. Du kan streame den gratis på ordflyt.no. Har selv hørt de tre første bøkene så langt, og det har blitt terningkast seks hele veien - PLUSS at jeg nå har blitt overbevist om at også jeg kan høre lydbøker. Enjoy! :-D

(Og dette var nok et produkt fra vår tjeneste "De spør - vi svarer!" Faktura sendes i posten. Full tilfredshet garanteres.) ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Jeg visste vel at jeg kunne stole på deg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er bare å spørre. Har jeg ikke noe svar på rede hånd, så finner jeg på et underveis. At your service, ma'am! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ha-ha - ja, du skjønte vel det. Tror jeg må lage en fan-klubb for Duc Mai-The... Jeg er veldig fasinert av alle ordspråkene i del II, og jeg kommer nok til å kikke innom. Du har selvsagt rett i siste kommentar også. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi LBjørg L.Ann EkerhovdKirsten LundHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H Hoel