En fantastisk novellesamling av Torborg Nedreaas.
Dette er noveller som beskriver de små ting i hverdagen som kan være dramatiske for enkeltpersoner.

Disse novellene likte jeg best:

-Kall meg Line-mor.Hvis man ikke liker den man er, eller bærer på drømmen om et bedre liv, kan trøsten for noen være å dikte seg det livet man ønsker. Dette trenger ikke være til belastning for noen, selv ikke for den som drømmer. Hvis drømmen blir tatt fra deg kan det ramme hardt.

-En makk i orkesteret.Det må oppleves forferdelig å føle seg usynlig og unyttig.

-Livsens potet.Denne novella gikk jeg og tenkte på i flere dager etterpå. "Tenk om jeg kunne forflytte meg inn i historien og overraske med en pose poteter, samt litt annet godt i bæreposen."

-Gjengjeldelsens lov.Ikke døm noen for hardt for kanskje du ender opp med å såre noen nær deg, samt deg selv.

-Har du skrevet til Julia.Fortell de du er glad i at du er det for livet er uforutsigbart, en dag får du kanskje ikke muligheten til å si det.

Dette er den andre novellesamlingen jeg har lest av Nedreaas. Hun skriver fantastisk og har et rikt og vakkert poetisk språk.
Den første novellesamlingen jeg leste, "Bak skapet står øksen" fikk terningkast 6 av meg. Denne får terningkast 5, men det er en svært sterk 5'er :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg ser at den Nedreaas-samlingen jeg har, der Stoppested inngår, ikke kan være komplett. Det er utvalgte verker, og da har utvelgeren tydeligvis ikke tatt med alle novellene som inngår i den opprinnelige samlingen dessverre. To av de du nevner er følgelig ikke med i den samlingen jeg har.

Jeg er forøvrig enig med deg ved at jeg også likte veldig godt Kall meg Line-mor og Gjengjeldelsens lov. I tillegg rørte Kjøreturen helt klart ved noen strenger i meg.

Heldigvis har jeg Bak skapet står øksen som separat fullstendig samling - den får også en 6'er hos meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne AugustaBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeVidar RingstrømHarald KJBTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TNina J.B.PiippokattaGrete Aastorp