I Indonesia gikk jeg tom for bøker og var derfor nødt til å lese de få engelske bøkene jeg fant i bokbutikken. En av dem var altså Journey to the Centre of the Earth. Jeg har alltid tenkt at Jorden rundt på 80 dager skulle bli den boken av Jules Verne jeg kom til å lese, men nei. For etter å ha lest Journey to the Centre of the Earth kommer jeg neppe til å siden plukke opp Jorden rundt på 80 dager. Jouney to the Centre of the Earth var nemlig jævla kjedelig og urealistisk, hvorfor Jules Verne er blitt så kjent er mer enn jeg kan fatte. Dette føles ut som en sånn gammeldags guttebok som det går hundre av på dusinet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Til dels enig, det meste av boken virket som en endeløs lekse i geologi, og når det endelig løsner litt utnytter ikke Verne mulighetene føler jeg. Vi får glimt av ting som pirrer nysgjerrigheten, men det blir bare med glimtet og historien utarter seg i en litt vel fantastisk, men ikke særlig tilfredstillende slutt.

Når det er sagt skal man huske på at boken ble skrevet i en tid hvor de samme tingene som vi finner kjedelige i dag, som de endeløse innføringene i geologi, kanskje var nettopp de som engasjerte og pirret samtidige lesere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte heller ikke Journey to the Centre of the Earth, men jeg elsket Around the World in Eighty Days. Jeg ville ikke gitt opp enda, Verne har sikkert skrevet opp i mot 80 romaner, der kan man nok finne mange perler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtBjørg Marit Tinholt