Heisann!

Jeg er en av de som "aldri" har lest en bok fra ende til annen, men har lyst. Jeg har prøvd litt forskjellig opp igjennom men aldri funnet riktig sjanger, eller hatt lyst til å lese ferdig. Nå må det sies at jeg nesten leste igjennom "Shutter Island" (på engelsk) for et år siden, og den synes jeg var veldig spennende.

Ellers har jeg funnet ut at science fiction ikke er min greie, selv om jeg har trodd det ganske lenge. Jeg tror selv at jeg skulle kunne like en bok som inneholder litt romantikk og komedie, men ikke en typisk "chick flick", og da helst på norsk. Boken må også være skrevet med et moderne språk.

Hjelp? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Hvis du synes det er vanskelig å holde interessen oppe gjennom en hel bok, virker det jo logisk å velge bøker som ikke er for tykke. Og velger du en klassisk krim vil du gjerne lese til slutten for å få løsningen på mysteriet. Agatha Christie har mange slike slike bøker, og "Ti små negerbarn" er en med bra med handling underveis også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafon er jo en absolutt herlig bok, lettlest og spennende. Selv ble jeg dradd inn i historien med en gang, og klarte nesten ikke legge den fra meg før jeg var ferdig.

En annen bok som er lettlest og herlig, romantisk og morsom er Senor Peregrino av Cecilia Samartin. Ikke helt det man kan kalle chick-flick, men litt jentete kanskje :) Kan hvertfall anbefales :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm, om ikke perfekt til kriteriene så iallfall muligens fine "startbøker": Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams, noe av det underligste jeg har lest. David Sedaris skriver uhyrlig gode essayer og historier man er nødt til å få latterkrampe av. Naken er iallfall en samling på norsk. Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Italienske sko av Henning Mankell er å anbefale. Det samme er kjærlighetens historie av Nicolle Krauss.

Begge bøkene er morsomme og inneholder romantikk uten at det blir for 'soft'.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du har lyst å lese, men ikke funnet noe som fenger ennå kan det være lurt å ta utgangspunkt i interesser du har utenom bøker. Det er ofte lettere å komme igang hvis du leser noe du vil vite mer om. Liker du musikk så er det kanskje skrevet bok om favorittartisten din eller er du fotballfan er det sikkert endel bøker om forskjellige klubber.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du prøvd noe av Erlend Loe - kanskje "Doppler" eller "Muleum"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

3 brae serier er Gone, Hero of olympus og Percy Jackson

bøkene inneholder spennding, litt romantikk og komedie

en pingles dagbok er også en ganse bra serie med mye humor:] selvom den er på rundt 200sider leser du den fort ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med noe av Nick Hornby? Tror han fyller disse kriteriene ganske godt. Ville kanskje anbefalt å starte med "High Fidelity".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med Helle Marie. Hornby skriver veldig levende og medrivende. Har ikke lest High Fidelity (fordi jeg så filmen først). Jeg likte veldig godt "A long way down". Selv om den handler om selvmord er den ganske komisk til tider, og litt trist også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

La, ikke merke til at du skrev "helst på norsk". Selv foretrekker jeg originalspråket, hvis det er engelsk. Det begrenser selvsagt utvalget litt. "Gutter er gutter" kanskje? Hvis du ikke har sett filmen da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lise MuntheDemeterBerit RAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAstrid SæverhagenReidun SvensliHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadmgeBertyKaramasov11