Finnes det noken gode bøker der handlinga foregår i ein rettssal? Samme om det er fra virkeligheten eller ein roman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Takker for gode svar! Da får eg gå på jakt etter de nevnte bøkene. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alf Nordhus (høyesterettsadvokat) har skrevet flere bøker hvor handlingen er lagt til norske rettssaler - bl.a. "Jeg tar saken " (1967). Han skrev også noen bøker sammen med Jens Haugland - om jeg ikke husker feil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høytleseren av Bernard Schlink foregår delvis i rettsal. Dette er også en god og tankevekkende bok om ansvar og rettferdighet. Til ettertanke også i disse dager

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Sneen på sedertrærne" av David Guterson har endel handling fra rettsal, men mye her går også på selve etterforskningen. En fengende, lærerik historie hvor vi får høre om Japanernes opplevelser i USA under 2. verddenskrig. De ble veldig trakkaserte etter japanernes bombing av Pearl Harbour.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Flott at du nevnte den! Kjempegod bok - og ditto film, med nervepirrende rettssak, der Max von Sydow gir en glitrende tolkning av den slitne, gamle forsvarsadvokaten som gradvis avdekker fordommer, løgner og mistolkninger. Denne må jeg ta fram igjen snart!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for info om filmen. Og så fikk du fint med poengene jeg ikke fikk med, om fordommer, løgner og mistolkinger som jo er viktige elementer i denne boka.
Samt forhåndsdømming, fremmedfrykt og stigmatisering av Japanesere, KUN pga at de tilfeldigvis var Japanesere som hadde bodd LEEENGE i USA. (De fleste ble plasserte i fæle interneringsleire like etter Pearl Harbor.)
En helt grufull behandling uten at de hadde gjort seg skyldige i noe.
Dette fikk jo hovedpersonen merke til fulle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To Kill a Mockingbird av Harper Lee burde kanskje nevnes, og om du ikke har noe imot å lese drama, kan du jo sjekke ut Twelve Angry Men. Sistnevnte foregår riktignok på juryrommet og ikke i rettssalen.

Wikipedia har også en oversikt over såkalte "legal thrillers".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"To kill a mockingbird"... "Drep ikke en sangfugl" heter den på Norsk .

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har ca 30 bøker skrevet av E.S.Gardner og de fleste er med Perry Mason. Usikker på om de har handling fra rettsal da jeg ikke har de her jeg er nå for tiden.Har bare lagt inn 6 stk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene om Perry Mason har mange ingredienser: Først og fremst jakten på fakta i saken, der Mason og hans faste detektiv, Paul Drake, nøster opp hva som har skjedd (som regel ting som politi og påtalemyndighet har oversett). Rettssaken kommer til slutt i alle bøkene jeg har lest (ganske mange!), og er som regel et dramatisk høydepunkt, der forsvarsadvokaten får sin klient frikjent. Samtidig avslører han den virkelig skyldige og stiller politiet i et meget ufordelaktig lys.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer ikke på noen bøker der det spesielt er fra rettssalen, men Grisham skriver jo en del om advokater i det minste

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Detektimen på fredagskveldene på 60 tallet hadde "Perry Mason", han var en forsvarsadvokat og ble spilt av Raymond Burr. Serien er basert på bøkene til Erle Stanley Gardner.

Her er også "Forsvarsadvokatene", denne serien er kanskje også basert på bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

EvaIngunn SKirsten LundMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorBertyBerit RbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne Jensen