Greg Palast er medlem av en utdøende rase. Den kritiske undersøkende journalisten som sparker oppover mot makta. Dette er han kjent for, og derfor får han stadig tilsendt kopier av ymse "hemmelige" dokumenter fra verdens makt og finanssentra. Denne boken bør være en øyeåpner. Han avslører hvordan Bush stjal valget i 2000, og hvordan og hvorfor ingenting gjøres med det, og ingenting skrives om det i amerikanske aviser. Han avslører hvordan Sør-Amerikanske diktaturer med katastrofale resultater er brukt som prøvekaniner for den nyliberale politikken som nå forsøker tvunget på hvert eneste u-land. Han er raus med eksempler, og veldokumentert, og maler et bilde av en verden og et vesten som ikke styres demokratisk, men som i praksis styres av et fåtall finansoligarker.

Han skriver krasst, og bra og er ikke redd for å komme med avsløringer som selv de av oss som i utgangspunktet er skeptiske til media rundt oss finner overraskende. Han skriver i en drivende stil som gjør samfunnsøkonomi til en thriller. En av de beste globaliseringskritiske bøkene så langt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Silje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KAnniken LSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana Wesserlingmarithc