Hjelp, hvor er systemkritikken min? Michael Moore er tilbake, og selv om han slettes ikke skuffer, overrasker han heller ikke. Denne boken en nærmest som en forlengelse av hans "Dumme hvite menn" å regne, men litt hardere i kantene, litt mer innbitt. Likevel er det noe inkonsekvent over denne boken. Moore har tidligere argumentert sterkt mot demokrater som fører republikansk politikk, men nå får vi inntrykket av at han toner ned denne kritikken, og er villig til å godta litt av hvert bare for å bli kvitt Bush. Det er ellers i det hele dette boka handler om: Hvordan og hvorfor bli kvitt Bush og hans republikanske mørkemenn. Boka er selvsagt innrettet mot det amerikanske markedet, men etter den amerikanske kulturimperialismens tiår lange innmarsj over landet, fungerer den overraskende godt også på nordmenn.

Moore skriver som sagt i sin vante stil, om enn noe røffere og mer brutal -en naturlig konsekvens av verdensutviklingen i de senere årene. Liker du Moore, så kjøp ivei, men er du skeptisk og kunne tenke deg noe i en mer akademisk stil med litt færre flåserier, kunne du kanskje kjøpt noe Chomsky istedet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergHeidiReadninggirl30TanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69