Jeg ble veldig positivt overrasket over denne boka! Egentlig hadde jeg ingen forventninger til den, og trodde ikke det var noe for meg, men gratis bøker er gratis bøker, så jeg ville i alle fall prøve. Så feil kan man ta! Boken handler om kakebakeren Angel som bor i Rwanda med mann og fem barnebarn hun har blitt mor til. Hvert kapittel er lagt opp slik at hendelser og Angels kakebestilling er knyttet til hverandre. Det skjer både store og små ting i nabolaget hennes, og vi blir kjent med flere av Angels bekjente. Hun løser problemer, spleiser folk og hjelper til så godt hun kan. Underveis i handlingen innrømmer hun endelig for seg selv hva som egentlig skjedde med hennes avdøde datter, Vinas.

Å bake kaker i Kigali er ingen dramatisk bok, jeg vil si det er omtrent like dramatisk som en episode av Home & Away; det skjer ting, men ikke veldig alvorlige. Derfor er det en herlig feelgood-stemning gjennom hele historien, og jeg tok meg i å ønske at det fantes flere bøker om Angel, for jeg likte henne så godt. Nå når boka er lukket og tilbake i bokhyllen, savner jeg henne allerede. Stemningen var så fin og koselig, og jeg kunne klart se for meg Angel sitte og drikke te på kjøkkenet med kakekundene sine.

Det eneste minuset med boka, var til tider språket. Gaile Parkin har skrevet en skjønn historie, men noen ganger minte språket meg om en barnebok med veldig forklarende og detaljerte setninger. Det er mye dialog i boken, og noen ganger synes jeg disse var mindre bra skrevet. Men for all del, jeg likte boka så godt at dette nesten er uten betydning. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlaging