Denne boka er et standardverk om den latinamerikanske kolonihistorien, både på norske og europeiske universiteter. Selv om den er lagt opp i en akademisk form, er den såpass lettfattelig og generell at den egner seg bra for alle som vil lese seg opp på den spennende og dramatiske fødselen av et nytt samfunn.

Boka går ikke kronologisk gjennom kolonitiden i Latin-Amerika, men ulike deler av samfunnet i hvert kapittel. forfatterne har lagt vekt på å forstå de sosiologiske prossesene og de ulike samfunnsaktørene i de spanske og portugisiske koloniene. Mange vil nok få et større utbytte av boka om de leser Finn Fuglestads verk "Latin-Amerika og Karibiens historie" som tar leseren med på en kronologisk gjennomgang av den samme perioden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineStig THilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald KRuneFride LindsethVidar RingstrømPiippokattaCathrine PedersenBjørg Marit TinholtRisRosOgKlaging