mener å ha lest en plass at de laget klær av dette?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 14 svar.

I Asbjørnsen & Moe finner du eventyret om de tolv villgjessene - tolv brødre ble forhekset og omskapt til villgjess. Søsteren deres fikk vite at hun kunne oppheve forbannelsen ved å samle myrull og lage skjorter til brødrene av myrullen. Innen en tidsfrist - jeg tar dette etter hukommelsen, så helt presis blir ikke gjenfortellingen. Hun samlet myrull, og spant garn til veving av skjortestoffet. Så sydde hun skjorter, og den forutbestemte natten (jonsok? olsok?) kom villgjessene flyvende og ble til mennesker i det de landet. Søsteren kastet skjortene over dem, men den tolvte og siste skjorten var hun ikke blitt helt ferdig med, så den yngste broren fikk for alltid en gåsevinge der skjorten hadde manglet et erme.

Min far leste ofte eventyr for meg, også dette, og på hytta hadde vi mange myrer som det vokste myrull på. Men jeg har likevel aldri tenkt muligheten av at myrullen faktisk kunne vært brukt til å lage klær av, så dette ble en interessant tråd med for meg nye opplysninger. Takk til deg som startet tråden - og dere som har postet svarinnlegg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På Osterøy, der eg kjem ifrå, huskar eg mor mi fortalte når eg var liten at i gamledagar brukte folk myrull i hytte/seter sengetrekket. Veit ikkje om det er andre som har hørt om det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Store familier og små saueflokker, gjorde at de blandet ut saueulla med fiber fra andre dyr og planter, blant annet myrull og brennesle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

tusen takk:) det hørtes logisk ut, for myr ull i seg selv virker vanskelig å lage tråd av;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På side 12 og 13 i Teknologisk forlags store HÅNDARBEIDSBOK står det mye interessant om strikkingens historie.

Hvis du sender meg en melding med emailadressen din, kan jeg oversende det som står i boken. Eneste aberet er at skriften kan være litt liten. Men vi kan gjøre et forsøk.

Sendte en mail til meg selv, og det er smått, men lesbart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

får ikke til å sende meldinger her??? veldig glad for hjelp!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klikk på navnet til den du vil sende melding til. Da kommer du til den enkeltes profil.

I venstre kant finner du ulike valg, bla. "send melding".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sender deg en melding.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du lurer på noe så er den beste måten å søke det opp på Google samt å ta en tur på biblioteket og be de ansatte hjelpe deg. Utrolig hvor mye kunnskap man finner i bøker :-).. Prøv Ellinor Flor, norsk strikkekunstner som har utgitt flere bøker om emnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har vert på wekipedia og googlet det i hele går kveld. umulig å finne noe om myr ull og kledsplagg... har ringt til bokhandler i dag og de har ingen bøker om det. eneste biblioteket som gjennstår. takk for tips om bok:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke hørt at det ble strikket av myrull, men vet at min grandtante strikket med hundehår, tror det var under 1. Verdenskrig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei dame i nabokommunen min som tek i mot hundehår til strikking:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

med hundehår du! den var ny:) facinerendes:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Angora fra kaniner kan også brukes. Har lest om hundehår i ukeblader for ca 20 år siden

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid Blytt TøsdalVannflaskeKaren PatriciaKirsten LundIngvild SBjørg L.Silje HvalstadHanne Kvernmo RyeStine AskeHarald KSolveigReidun SvensliAnne Berit GrønbechMonica CarlsenmgeBeathe SolbergLars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenBertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG L