En skikkelig pageturner! Jeg synes Østli har en fantastisk penn, det var også grunnen til at jeg kjøpte denne boken. Normalt er dette en bok jeg ikke ville fatte interesse for. Det er to meget interessante personer som beskrives, kunne godt tenkt meg å bli kjent med dem.

Bra: meget velskrevet, personene står klart for deg Forbedringspotensial: de filosofiske betraktningene blir noen ganger litt "heavy"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Leser denne nå, og er som deg og mange andre begeistret for Østli som journalist. Jeg synes det er godt gjort å stå på utsiden med såpass respekt for andres profesjon og metaperspektiv. Antakelig er det en større bragd enn hva vi umiddelbart oppfatter, å få disse i tale, selv om de ikke leverer som Knausgård.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste nettopp at de skal filmatisere denne boka. Ikke direkte, mer å lage en ny historie inspirert av boka, tror jeg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte denne godt, såpass at barn og hund måtte prioriteres bort mens jeg snikleste innimellom alt annet. Det skjer ikke så ofte, men det er deilig med bøker som krever dette av en leser. Håper at filmen klarer å ta vare på disse personlighetene, inkludert forfatteren. Det vil være synd om han forsvinner ut og det blir en "ordinær" spenningsfilm.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Politi og Røver leser vi om spaneren Johhny Brenna og forbryteren Petter R. Hansen, de står på hver sin side av loven men er allikevel så like at de kunne vært samme person. Hva er det som gjør at de velger den veien de gjør? Dette er nok ett av de spørsmålene vi aldri kommer til å få svar på, men jeg synes Kjetil Østli gjør en god jobb med å belyse begge disse personene.

Forfatteren er en akademiker med briller, ett A4-menneske, han er en av disse menneskene som forbryteren og spaneren for alt i verden vil unngå å bli, dette skaper en ekstra dimensjon til boka. Forfatteren gir av seg selv og legger ikke skjul på hvordan dette påvirket han.

Det er veldig spennende å lese om hvordan de tenker og hvordan den kriminelle verden i Norge har forandret seg gjennom årene. 

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fikk denne i en bokring på jobben - dette er en type bok jeg leser anmeldelse på, får lyst til å lese - men så glemmer. Jeg er også veldig begeistret for Kjetil Østli, og jeg synes han skriver utrolig godt i denne boka. Har kommet omtrent halvveis, og fryder meg over observasjonene hans!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka leste jeg ut på rekordtid! Østli skriver godt. Han er kjent som en grundig og annerkjent journalist. I "Politi&Røver" trer også et gryende forfattertalent tydligere frem.

Håper på flere utgivelser fra den ambisiøse journalisten-forfatteren i tiden som kommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje Sivertsen