Richard Herrmann på sitt beste – om Mary, Queen of Scots, elles Maria Stuart, som ho heiter hos oss. Det er ikkje enkelt, det som Herrmann driv med; resultatet berre ser slik ut – etter mykje arbeid for å gjere historia og linjene tilgjengelege for folk flest. Og samtidig: Ei stilistisk nyting.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Maria Stuart var også en habil golfer. Da hun ble halshugget, var det noen som sverget på at hun beveget munnen da hodet falt i kurven. En kan bare tenke seg hva hun sa: "Hole in one!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hatt "Mitt hjertes by" og "Livet med Elizabeth" i hylla i årevis, og lest dem mange ganger. Nå ga Bokklubben nettopp ut bøkene om Elizabeth 1, Maria Stuart og Victoria ut i en samlet utgave, så jeg har gitt meg i kast med Elizabeth igjen. Det gleder et anglofilt leserhjerte!!

Men flere bøker av ham har jeg ikke lest. Anbefalinger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Richard Herrmanns bøker om engelske historie er gamle favoritter. Så kunnskapsrikt, levende og elegant fortalt! Kanskje på tide å finne dem fram igjen? :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han klarer på en merkelig måte å skriv slik at jeg blir varm inni meg. Selv om denne fortellingen er "blodig", klarer han på sin underfundige måte å formindle historien slik at en blir helt reven med.
Det har i allefall har jeg blitt, etter å har leste det meste av det han har skrevet der jeg sitter med et smil om munnen.....

Håper flere lesere og spesielt blandt de yngre vil finne fram til Richard Herrmann's bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RobinHilde Merete GjessingReneteReadninggirl30Marit HøvdeKarin  JensenBerit RHilde H HelsethVibekeEgil StangelandHeidiAstrid PedersenIdaBjørg RistvedtElli-AnneCaroline Ekornes JohannessenMarit HåverstadTorill RevheimMarita LoeLeseberta_23Bjørg  FrøysaaAnn ChristinIreneleserHarald KHanne Kvernmo RyeCathrine PedersenTarjeiDolly DuckMalinElin SkjerengIda CharlotteSynnøve H HoelEli HagelundHildaIngvild SRufsetufsaHeidigretemorLenaMarianne  Skage