Innrømmer at jeg er skeptisk til den praktiske nytteverdien. Dette programmet påstås å være spesielt bra for folk som skriver serielitteratur, og det er jo ekstra fristend - endelig noe som skal gjøre skrivinge enklere, mens det i realiteten tar mye mer tid å bruke enn man er klar over. Faren er at man bruker så innmari mye tid på å lære seg teknikken/finne ut av hvordan programmet fungerer at det går utover det man faktisk skal gjøre, nemlig skrive. Nå får jeg tydeligvis ikke testet dette programmet, fordi jeg ikke fikk det til å fungere i forhold til OpenOffice som alle mine dokumenter er lagret i. Noe som sikkert viser hvor mye jeg har greie på disse tingene ... Mulig jeg kommer til å teste det igjen når jeg har fått ny maskin og word.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg er ikke helt enig i "spesielt bra for folk som skriver serielitteratur", og jeg klarer ikke finne igjen det i beskrivelsen. Men det kan absolutt være at jeg gikk for kjapt igjennom beskrivelsen, jeg var mest interessert i programmet:)

Når det gjelder å bruke tid, så er jeg enig et stykke på vei. Du bruker tid på å oppdatere ark, oppdatere figurer, skrive teksten. Men JEG bruker allerede mye tid på dette når jeg leter i notater, leter i figurarkene mine (og oppdaterer dem når jeg finner på smarte ting som figurene kan/vil som jeg ikke hadde der fra begynnelsen). Jeg synes disse programmene hjelper meg å holde styr på det, for jeg slipper å løpe mellom flere forskjellige dokumenter. (Eller forsøke å tyde hva jeg har skrevet i kladdeboken min))

At du ikke får det til å fungere i forhold til Open Office kan jeg ikke kommentere stort før jeg vet mer om hva som er problemet.

  • Scrivener er kompatibelt med Word. Det er Open Office også. Om du ønsker å importere den teksten du allerede HAR skrevet, kan det være at du må åpne Open Office-dokumentet og KOPIERE inn teksten, eller LAGRE Open Office-dokumentet i WORD-format og importere.

  • Eksport: Scrivener eksporterer det ferdige produktet i flere filformat. MANGE av disse er format Open Office også kan åpne. (Igjen, jeg ville nok valgt å eksportere til Word, jeg TROR Open Office vil få med seg formateringene derfra sånn at dokumentet totalt sett blir penest mulig.) Eller eksporter direkte til PDF, så har du kontroll over at formateringen blir akkurat sånn som den var i Scrivener.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tok meg under 5 minutt å forstå hvordan dette programmet fungerte. Word har jeg brukt i flere år, men det går ennå sjelden ikke mer enn et par minutter før jeg irriterer meg over ett eller annet. Og jeg står ofte fast, for det er så avansert og ouversiktlig for meg at hver gang jeg endelig finner ut hvordan noe skal gjøres, ja så har jeg glemt det til neste gang.

Dette nye programmet var som en åpenbaring. Skjønte det umiddelbart, og samtidig er alle de tingene som ikke går an i word som jeg har savnet, mulig her.

Men jeg bruker macplattform og ikke pc. Men leste at det skal komme en ny versjon til pc nå, og hvis den er like bra som til mac - så anbefaler jeg alle pc-brukere å prøve. Man kan laste ned gratis prøveversjon i 30 dager ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror nok at jeg må prøve det ut, ja. Tusen takk for grundig forklaring!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig :) Test det ut, og se om du liker det - men det er jeg ganske sikker på at du gjør :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin Eftevand