En fantastisk spennende og realistisk bok! Handler om hva som kan ha skjedd både politisk og hos oljeselskapene under forhandlingene mellom Storbritania og Norge angående utbygging og ilandføring av olje og gassfeltene.

I utgangspunktet velger jeg å tro at i flotte Norge skjer alt på den riktige måten, vi bruker de riktige midlene for å få til ting, politikerne vedtar gjennomarbeidede saker, og de endelige beslutningene blir vedtatt etter en god og bred debatt med et "riktig" utfall. Men nei, vi er nok ikke noe bedre enn andre, og Hognsets måte å skildre dette på er virkelig god! Penger er makt, og det vet mange å benytte seg av!

Skyggen er en utrolig god oppfølger til bok en i trilogien Traktaten. Begge disse bøkene er veldig realistiske og supre, det er en fin blanding av fiktive og virkelige navn og hendelser. Hongset har klart å skrive dette sammen til en utrolig spenning. Når jeg i tillegg leste denne mens jeg var på ferie i Haugesund og Stavanger, hvor mye av handlinga skjer, så blir det bare så ekstra bra!

Dette kan virkelig anbefales, både som spenning og krim, samt litt faktabok om hvordan lobbyvirksomhet og politisk behandling foregår!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Langt på vei enig, Hongset skriver bra og spennende "oljekrim". Interessant og lærerikt også inne i spenningen. Skal jeg utsette noe på denne bok 2, må det være at avsluttningen kanskje ble litt vel spektakulær, og litt lite realistisk. Men for all del, denne krimserien annbefales ! Allerede igang med bok 3, som nesten virker enda mere lovende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med første bok i forrige uke, og nå venter jeg bare på nummer to skal ankomme meg. Jeg ble revet med, og synes det var utrolig interesannt å lese om oljebransjen. Og som deg så synes jeg Hongset skriver veldig bra, og historien er god og bærer all informasjonen godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva